Zeljko Puhovski / CROPIX
MODRI MERCATO

IZNENADA SE POJAVILA PRIČA O ODLASKU JOŠ JEDNOG REPREZENTATIVCA S MAKSIMIRA Bjelica: 'Prije godinu dana su se mnogi čudili što sam ga doveo'

NENAD BJELICA Trener Modrih uoči gostovanja u Koprivnici nakon komplimenata Farmaceutima govorio o prodaji iz njegova kadra
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. srpanj 2019. 20:09

Modri sutra igraju u Koprivnici, suparnik je Slaven Belupo. Dobra vijest iz Maksimira je ona da se treninzima priključio Emir Dilaver. Neće, doduše, sutra biti u prvom sastavu, ali moguće je da će biti na klupi. Kad su ozlijeđeni igrači u pitanju, nema više dobrih vibracija, Vratar Zagorac i dalje mora mirovati, datum povratka je nepoznat, izvan stroja su i dalje Moharrami, Theophile i Andrić. Naravno, i Ivo Pinto kojem je nastradalo uho na utakmici sa Saburtalom, nije trenirao u četvrtak, imao je glavobolju. Kad je riječ o subotnjem suparniku, trener Modrih Nenad Bjelica kaže.

- Slaven Belupo je konstanta u hrvatskom nogometu, ove sezone su više dobili nego izgubili kad se radi o dolascima i odlascima igrača. Paracki, Ejupi i Božić iskusni su igrači koji će im pomoći u ostvarivanju njihovih ciljeva. Radi se o dobroj momčadi s dobrim trenerom, morat ćemo bi na maksimumu ako želimo pobijediti utakmicu što je, naravno, naš cilj.

Osim Slavena Belupa ima još dosta drugih tema u Dinamu. Recimo, odlazak Šunjića. Remeti li to kompoziciju momčadi?

- Kratkoročno ćemo na poziciji "šestice" računati s Ademijem i Morom, tu je i mali Gjira koji može uskočiti i pomoći momčadi. Tako da sad za tu ne poziciju ne razmišljamo o nekim pojačanjima. Vjerujem da će ga ti igrači moći dostojno zamijeniti. Vidite, ta ponuda za Šunjića došla je skroz iznenada. Nije to nešto što se valjalo deset dana, ponuda je stigla u utorak ujutro, a za nju sam ja saznao istog dana navečer. Nakon utakmice sa Saburtalom su mi kazali u klubu da postoji ta mogućnost. A sve se odradilo u srijedu.

Zagreb, 200918.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 1. kola Europske lige, skupina D,
GNK Dinamo - Fenerbahce S.K. 
Na fotografiji: Ivan Sunjic.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX

Kad je već spomenuo pojačanja, pitali smo Bjelici razmišlja li još o nekim mogućim pojačanjima, ovisnih naravno o mogućoj prodaji nekih igrača o kojima se dosta govori i piše?

- Cijelo vrijeme razmišljamo o pojačanjima ako netko ode. Mi, recimo, nismo računali da će Šunjić otići. Došla je ponuda, a to je jedna od takvih koje se ne odbijaju. Niti klub niti igrač to ne mogu odbiti. Za koga još može doći ponuda, vidjet ćemo. Ako dođe takva koja će rezultirati prodajom, za to ćemo mjesto tražiti alternativu. Za to moramo biti spremni. Vjerujem da ćemo biti spremni.

Ukoliko ode vratar Livaković, postoji li mogućnost angažiranja prvog vratara austrijske reprezentacije Heinza Lindnera?

- Ne želim pričati o imenima. To nema smisla. Livaković je tu. Ako dođe do njegova transfera, onda ćemo vidjeti tko nam odgovara te donijeti odluku.

A kako Bjelica gleda na moguće odlaske Livakovića i Olma?

- Ako se to dogodi, moramo dovesti druge igrače, pojačanja! Onda naša priča i vizija neće biti ugrožene. Na to ćemo sigurno biti spremni. Za sada su obojica u Dinamu i ja na njih računam.

Nego, može li Dinamo, ako njih dvojica, odu bez pojačanja? Može li kadar koji ostaje ako oni odu zadovoljiti Dinamove ambicije?

- Ne! Mi ćemo se pojačati ako odu Livaković i Olmo! Ako odu, tražit ćemo pojačanja na vratarskoj i na Olmovoj poziciji.

Zagreb, 150519.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 34. kola Hrvatske telekom nogometne lige izmedju GNK Dinamo i HNK Gorica.
Na fotografiji: Bruno Petkovic, trener Nenad Bjelica.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

Pojavila se priča o mogućem odlasku reprezentativca Brune Petkovića, navodno ima ponudu moskovskog Dinama?

- Ne znam... Meni nitko ništa nije rekao o tome da Petković ima ponudu. Naravno, ne znam što može doći. Ako dođe ponuda od 20 milijuna eura... Što reći? Prije godinu dana su se mnogi čudili što sam doveo igrača koji dvije godine nije zabio pogodak. Slična je bila priča sa Šunjićem... Pitalo se "tko je ovaj čupavac", bio je na listi za odstrel, a sad je prodan za osam milijuna eura. Moje je raditi s igračima i iz njih izvući maksimum, razviti ih maksimalno - zaključio je Bjelica.

Inače, moguće je da sutra Bjelica rotira u veznoj liniji, pa da Amera Gojaka i Damiena Kadziora, momke koji su dio udarnih jedanaest i koji briljiraju na početku sezone odmori za uzvratnu utakmicu s Saburtalom, a na njihovo mjesto postavi Mora i Majera.

Linker
20. travanj 2024 03:34