Vojko Basic / CROPIX
USUSRET SLAVENU

'NEMA NIKAKVE EUFORIJE, ČVRSTO SMO NA ZEMLJI' Burić uoči gostovanja u Koprivnici! TRENER O MOGUĆEM ODLASKU CAKTAŠA 'Puno toga se može dogoditi'

Piše: Frane VulasObjavljeno: 09. kolovoz 2019. 15:31

Maksimalan učinak Hajduka u dosadašnja tri kola na kušnji je na gostovanju kod Slaven Belupa (nedjelja, 18 sati). Dva dana prije susreta pred medije je izišao trener "bijelih" Damir Burić, prenosi Slobodna Dalmacija.

- Momci su se malo regenerirali, a onda smo naporno radili. Vidi se da je momčad željna pomicati granice prema naprijed. Polako nam se neki igrači vraćaju. Josipu Posavcu je bolje, David Čolina je odradio dijelove treninga s nama. Došla je i potvrda od Austrijskog saveza da Jakoliš ima pravo nastupa. S nestrpljenjem čekamo utakmicu – rekao je Burić.

Slaven ima nulu u rubrici osvojenih bodova?

- Kada pogledate taj ždrijeb Belupa stvarno nije mogao biti gori, Osijek, Dinamo, Rijeka pa Hajduk. A kada gledate te utakmice ne može se kazati da nije Belupo zaslužio neki bod ili više. Možemo kazati da to ne pokazuje pravu vrijednost momčadi Belupa, to nije odraz kvalitete te momčadi, zaslužili su više – naglasio je trener "bijelih".

Hoće li Posavec i Čolina biti u kadru?

- Imamo još dva dana do susreta. Ne možemo to još sa sigurnošću kazati. Posavjetovat ćemo se sa liječničkom službom. Bolje im je, ali nećemo ulaziti u veliki rizik. Želimo da igrači budu sto posto spremni.

Gdje vidite Jakoliša, na kojoj poziciji?

- Ovu posljednju utakmicu smo odigrali jako dobro, u oba smjera. Vidjet ćemo gdje nam je eventualna potreba. Za svakog trenera je luksuz da ima više opcija. Kada momčad padne potreban je igrač koji može podignuti energiju. Kada momčad ima više opcija, kada možemo mijenjati, kada možemo nadomjestiti ozlijeđene igrače, onda smo prava momčad i na dobrom smo putu.

Varljivih je tih nula bodova Belupa. Je li ovo prva Hajdukova mina, jer svi očekuju tri boda, a Belupo ima iskusne igrače poput Krstanovića, Ejupia?

- Imaju kvalitetu, ali imamo je i mi. Moramo sprovesti svoju igru, mi smo Hajduk. Kao i u Varaždinu, kao i u domaćim utakmicama, opet želimo pokazati da smo dominatntna momčad koja teži ofenzivi. Naš cilj je uvijek isti. Spremni smo za to, nema niti milimetra odstupanja. Naš put je uvijek prema naprijed.

U zadnjem susretu nije bilo Posaveca, a zamjena Duki bio je Blažević. Što je s ozlijeđenim Ljubićem?

- Ljubić je na putu oporavka, duže vremena nije trenirao. Ima sedam dana da je u punom treningu s nama. To nam je luksuz da pored ozljede vratara nemamo problem.

Tri pobjede i odmah euforija zavlada. Kako ćete spriječiti euforiju u svlačionici?

- Pokazujemo igračima minuse koje moramo korigirati, ali u našoj igri je bilo i dosta pozitivnih stvari. Svatko može biti sretan ovim trenutkom, ali mi smo maksimalno fokusirani na sljedeću utakmicu. Mi u stožeru i igrači smo svi čvrsto na zemlji.

Tko je najveća prijetnja u redovima Belupa i kako se domaćinu suprotstaviti?

- Mi imamo naš plan. Belupo je jako iskusna momčad. Recimo Krstanović protiv Rijeke nije ni ušao, a odmah je bio u šansi, sa šesnaest metara, poslije je dao gol. Bit ćemo spremni na to.

Biste li bili zadovoljni bodom ili samo pobjedom?

- Cilj je pobjeda.

To nam je naslov?

- Možete ga prepisat za svaku utakmicu – poručio je Burić.

Koliko su spremni Caktaš i Eduok, govorili ste da nisu još na sto posto?

- Najviše bih volio da smo uspjeli odraditi prave pripreme, tako bolje znaš gdje si i šta si. Moramo im podizati spremu. Momčad je prihvatila novi sustav igre. Djelujemo sve organiziranije i bolje. Mijo ima nevjerojatan osjećaj za prostor, Eduok je pokazao realizatorske sposobnosti, no nije za očekivati da će tako biti baš svaku utakmicu. Na toj utakmici su se dobro prikazali i Nejašmić, Jairo koji je bio i malo nesretan u nekim situacijama... Nedostajalo je malo bolje tehničke izvedbe, boljih odluka.

Hajduk je favorit u Koprivnici?

- Naravno, od nas se to očekuje. Sve drugo bi bilo neistina. Naš put i plan se ne mijenjaju.

Koliko se plašite mogućeg odlaska Caktaša do kraja prijelaznog roka 31. kolovoza?

- Mijo ima važeći ugovor s Hajdukom, Hajduk je taj koji odlučuje o svemu. To za mene nije pitanje koliko se plašim. Imamo kvalitetu, jako dobrog igrača. Tržište je još otvoreno 20 dana, puno toga se može dogoditi. I mi pratimo što se događa. Nogomet nas uči nepredvidljivim stvarima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 04:33