Damir Krajac / CROPIX
BUDUĆNOST HR NOGOMETA

NISU GA SLUČAJNO USPOREĐIVALI S KAPETANOM DINAMA Maksimirski supertalent nakon rušenja West Hama: Vjerujem da mogu postati novi Dinamov Arijan Ademi!

MARKO GJIRA Talentirani 19-godišnji defenzivni vezni produžio ugovor s Dinamom
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. studeni 2018. 10:06

U Dinamu nastavljaju s potpisivanjem, odnosno s produljenjem ugovora najperspektivnijim i najtalentiranijim igračima. Nakon što je ugovor produljio Filip Brekalo, 15-godišnji lijevi bek, brat A reprezentativca Josipa, još jedan iznimno talentirani momak stavio je potpis na trogodišnju vjernost plavom klubu.

Poboljšani je to ugovor, jer u plavom domu vide da će od tog dečka u budućnosti biti velike koristi. To je Marko Gjira (19), defenzivni vezni koji je prije dva dana bio u Londonu, gdje je druga momčad Dinama igrala protiv West Hama.

Sretan s ugovorom

Prije nekog vremena razgovarali smo s Igorom Jovićevićem, trenerom Dinama 2 i juniora Modrih koji igraju Ligu prvaka. Kazao nam je kako je Gjira odličan igrač, usporedio ga je s Dinamovim kapetanom Arijanom Ademijem. Takva pohvala trenera nije bila slučajna, Marko je uistinu vrijednost plave svlačionice, momak koji bi uz pravilan razvoj danas-sutra sigurno mogao postati dio seniorske svlačionice.

Gjirin izvanredan solo-prodor na 1.41.20

- Naravno da sam zadovoljan i sretan s novim ugovorom, kao i svojim igrama u posljednje vrijeme. Dobio sam priliku i iskoristio sam je na najbolji mogući način - kaže nam Gjira.

Ima 19 godina, a to znači da su već stigla vremena kad se može razmišljati i o prvoj momčadi Modrih. Trener Nenad Bjelica prati sve mlade momke, u stalnoj je komunikaciji s trenerom Jovićevićem, znat će on kad treba reagirati.

- Naravno, vjerujem da ću u budućnosti stići do prve momčadi Dinama koja je ove sezone fantastična i koja je ostvarila povijesni rezultat. Zato treniram, dajem sve od sebe. Od prvog dana kad sam došao u Dinamo borim se da jednog dana kao igrač prve momčadi istrčim u Maksimiru, to mi je san.

Marko ne zaboravlja ni ljude koji su prije utjecali na njegovu karijeru koja je krenula koracima od sedam milja.

- Moram zahvaliti nogometnim stručnjacima koji su mi davali savjete i bodrili me u dosadašnjoj karijeri. Jedan je Boris Pešić, trener iz Šibenika koji sad živi i radi u Švicarskoj. Kao klinac jako puno sam razgovarao s njim, on mi je davao savjete, te je utjecao da iz Šibenika dođem u Dinamo. Stalno se čujem s njim, daje mu ogromnu podršku. Također, nikad neću zaboraviti profesora Hrvoja Braovića, s kojim sam trenirao po dolasku u Zagreb. Vodio je veliku brigu o meni, dao je preporuku ljudima u Dinamu kad se radi o meni.

Isti tip igrača

S obzirom na to da je rođen u Šibeniku, te da igra na istoj poziciji kao kapetan Dinama Arijan Ademi, priča ima dosta zanimljivosti, zar ne? Hoće li još jedan defenzivni vezni iz Krešimirova grada postati jedan od ključnih igrača Modrih u budućnosti?

- Vjerujem da danas-sutra mogu postati novi Dinamov Arijan Ademi! Isti smo tip igrača. S tim da mislim da je Ademi mogao napraviti još veću karijeru da nije bilo one situacije zbog koje je morao pauzirati. Međutim, sjajno se vratio, svoju ogromnu kvalitetu pokazuje iz utakmice u utakmicu - zaključio je Gjira.

Bit će svakako zanimljivo pratiti karijeru ovog mladića... Za Dinamo je sjajno da svako malo na površinu isplivaju mladi momci koji nude veliku perspektivu.

Linker
26. travanj 2024 15:51