CROPIX
ON JE ČISTA DESETKA

NOVA DINAMOVA ZVJEZDA ZABILA EUROGOL, DOTUKLA PROTIVNIKA PA EKSPRESNO ZAVRŠILA NA KLUPI Petev objasnio zašto je sjajni Ara jednostavno morao iz igre

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. ožujak 2017. 10:17

Tako je to kod golgetera. Kad im krene, kad počnu “trpati”, onda “trpaju”. Armin Hodžić, bosansko-hercegovački reprezentativac, u “plus” je fazi, kako god udari po lopti, ona ulazi u mrežu. Zabio je Hodžić već dosta atraktivnih pogodaka za Modre, jučerašnji ulazi u kategoriju najatraktivnijih. Onaj “škaricama” protiv Intera ipak je na prvom mjestu...

Dakle, Hodžić je jučer opet otvorio utakmicu velemajstorskim pogotkom i riješio sve moguće nedoumice oko konačnog rezultata. Naravno, ako ih je s obzirom na razliku u kvaliteti suparnika uopće bilo. Zabio je Hodžić još jedan u drugom poluvremenu, a onda ga je Petev izvadio iz igre. Nismo stekli dojam da mu je baš bilo drago zbog toga. Ne, nije to pokazao nekom gestom, ali govor tijela je kazivao da je želio još ostati i dalje zabijati.

Dok su mu gledatelji pljeskali u trenutku dok je izlazio iz igre, Petev ga je očinski zagrlio i nešto mu šaptao na uho. Dakako, objašnjavao mu je zašto ga je povukao iz igre u trenucima kad se činilo da bi Ara, kako ga zovu kolege, mogao pogoditi još koji put. Split je momčad koju će Hodžić pamtiti, u dvije utakmice, onoj u Kupu i jučerašnjoj, zabio je Hodžić Crvenima čak šest pogodaka! Ukupno u 2017. čak 10!

Dinamova sjajnog golgetera pitali smo što mu je trener Petev šapnuo na uho kad je izlazio s travnjaka.

- Rekao je da me želi malo odmoriti. Pa dobro, iskreno, htio sam još ostati i zabiti još koji pogodak. Sigurno je odmor jako važan jer sam od priprema imao opasan ritam. U pet službenih utakmica zabio sam 10 golova, to mi se nikad nije dogodilo u seniorskoj karijeri. Zabijao sam toliko u kadetima i juniorima, ali nikada u seniorima. Je, ide mi, ali mi najvažnije da smo kao momčad uhvatili ritam i da dobro igramo - kazao je Hodžić.

Nogometaši Splita također su se brzo uputili prema svom autobusu, a napadač Ivan Pešić nam je kazao:

- Bila je to standardna utakmica između Dinama i Splita, slična onoj u Kupu kada smo izgubili sa 6:0. Dinamo je dominirao, bili su bolja momčad i zasluženo su pobijedili visokim rezultatom. Često smo ulazili u zaleđa, ali to je zato što nam je zadnji pas kasnio otprilike pola sekunde.

I Nikola Moro jučer je odigrao jako dobru utakmicu i asistirao Anti Ćoriću za pogodak.

- Dominirali smo cijelu utakmicu, iskreno očekivali smo takvu dominaciju i ovakav uvjerljiv rezultat. Dinamo drugačije ne smije igrati, na svakoj utakmici moramo ići na ovakav rezultat. Jako sam zadovoljan našom igrom, bili smo borbeni, zalaganje je bilo ogromno, lopta je brzo putovala, svojom igrom sam zadovoljan, ali uvijek može bolje. Sretan sam i zbog svoje prve asistencije za seniorsku momčad.

----------------------------------------------------------------

Petev objasnio zašto je izvadio raspoloženog strijelca

Hodžić nije bio sretan što ga je Petev zamijenio?

- Hodžić je odigrao puno utakmica, još na pripremama je odigrao zadnje tri utakmice, jer je Henriquez bio ozlijeđen. Htio sam ga sačuvati, to je jedini razlog zašto sam ga vadio.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 20:48