Robert Murić mogao bi krenuti od prve minute umjesto Alena Halilovića
 Zeljko Hajdinjak / Cropix
NOVO POJAČANJE RIJEKE

NOVI POČETAK BIVŠEG DINAMOVCA! VELIKI TALENT PROŠAO 'POLA EUROPE', PA SE SKRASIO NA RUJEVICI 'Želim pokazati što sam naučio od Denisa Bergkampa'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 07. veljača 2019. 22:50

Robert Murić jučer je prvi put u svojstvu igrača Rijeke istrčao pred predstavnike medija i stao odgovarati na pitanja kojima je suština bila kako je igrač koji je svojevremeno proglašen jednim od najvećih talenata u svom godištu danas završio na Rujevici. Iako je brzo ostavio dojam da mu je puno draže govoriti s loptom u nogama nego pred mikrofonima, čini se da je spremno prihvatio izazov koji ga čeka, svjestan i sam da više nema izlika, odnosno da će idući mjeseci pokazati može li jedan veliki talent izrasti u kvalitetu od kakve će hrvatski nogomet imati koristi.

- Prvi dojmovi o klubu su odlični, razgovarao sam s nekoliko igrača, nahvalili su klub, znam da se ovdje odlično radi i siguran sam da će biti super dok budem ovdje - rekao je Murić koji je suigrače na djelu vidio protiv Gorice.

- Da moja prva utakmica i odmah poraz, ali siguran sam da će biti bolje. Nismo zabili prilike koje smo trebali, Gorica svoje jest i dobila je utakmicu.

Poznajem mnoge

Muriću će prilagodbu na novu sredinu svakako olakšati i činjenica da poznaje dosta igrača iz aktualne momčadi Rijeke.

- Poznajem mnoge, sa Župarićem sam igrao u Italiji, s Capanom, Halilovićem i Pavičićem u Dinamu tako da će s te strane biti lakše. Sa Župarićem sam dosta razgovarao, rekao mi je da bi Rijeka bila dobra opcija za mene i imao je veliku ulogu u tome što sam danas ovdje.

Novi ofenzivac Bijelih nastavlja i seriju dolazaka nekad velikih talenata Modrih na Rujevicu. Murić je bio najveći od svih do sada, ali potencijal još nije uspio iskazati.

- Ne znam što bih na to rekao, ali došao sam u Rijeku da bi pokazao sve što znam i za nekoliko mjeseci će se to vidjeti.

Nema dvojbe da mu je želja krenuti putem kojim su na Kvarneru prije njega krenuli, primjerice, Kramarić ili Ristovski, nakon što se put afirmacije preko Ajaxa, Pescare i Brage nije pokazao uspješnim.

- U Ajaxu sam jako puno naučio i dosta napredovao, radio sam s dosta dobrih trenera, od Franka de Boera do trenera napadača Dennisa Bergkampa, u drugoj momčadi je radio Jaap Staam tako da sam imao stvarno priliku puno naučiti. Uslijedilo je godinu dana u Pescari gdje se nisam naigrao ali sam skupio dobro iskustvo pa otišao u Bragu. Tih godinu i pol dana nije bilo baš nešto uspješno, ali dobio sam neke ponude, razgovarao sa svojim ljudima i kada sam čuo da postoji interes Rijeke rekao sam da me zanima ta priča. Mišljenja sam da sam dobro odlučio i sad kad sam ovdje dat ću sve za ovaj klub. Rijeku sam pratio, znam da se radi jako dobro, da je puno kvalitetnih igrača prošlo kroz svlačionicu i siguran sam da će biti dobro.

DUIVENDRECHT, NETHERLANDS - FEBRUARY 24:  Robert Muric of Ajax scores his penalty in the shoot out during the UEFA Youth League Round of 16 match between Ajax Amsterdam and AS Roma held at Portpark de Toekomst on February 24, 2015 in Duivendrecht, Netherlands.  (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Nemam zašto žaliti

Što je pošlo po zlu na tom putu pitanje je na koje ni sam Murić nema odgovor, ali ga je nekako sažeo pod splet nesretnih okolnosti.

- Na početku je bilo malo do jezika, ali kasnije sam i to savladao. U nekim klubovima je bilo i do trenera... Žalim li što sam rano otišao iz HNL-a? Pa i ne baš, kada sam otišao, naučio sam puno toga, napredovao fizički i tehnički tako da nemam zašto žaliti.

Kada je riječ o igračkom napretku Murić je samo potvrdio ono što se moglo i pretpostaviti, Ajaxova škola bila je od velikog značaja za razvijanje njegovih nogometnih vještina.

- U Ajaxu sam bez dvojbe najviše naučio. Kamo god si se okrenuo bile su zvijezde, od spomenutih trenera do Marca Overmarsa koji je bio sportski direktor. Od svega najviše pamtim treninge završnice s Bergkampom, on je preferirao udarce i nadam se da ću vam već u nedjelju pokazati dio toga što sam naučio. Ja se osjećam dobro, ako me trener odluči staviti, dat ću sve od sebe da pomognem momčadi da se vrati na pobjedničke staze - zaključio je Murić.

Linker
27. travanj 2024 01:15