Ivan Tomečak
 Tea Cimas / CROPIX / CROPIX
ČEKA SE SLUŽBENA POTVRDA

PROMIJENIO JE ČETIRI KLUBA, BIO I KOD MAMIĆA, A SADA SE VRAĆA NA KVARNER Bivši igrač Rijeke i Dinama nakon tri i pol godine ponovno stiže na Rujevicu!

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 04. veljača 2019. 16:13

Požar na desnom boku mogao bi biti ugašen, Rijeka vraća Ivana Tomečaka! Doduše još uvijek je sve neslužbeno, ali u tišini, kako to na Rujevici najviše vole, 29-godišnji desni branič došao je na Kvarner gdje je u ponedjeljak odradio liječnički pregled nakon kojeg ostaje samo još fomalizirati posljednje dogovore oko toga da ponovo postane igrač Rijeke.

Hoće li biti riječ o posudbi ili transferu tek ćemo vidjeti, ali ozljeda Momčila Raspopovića, odnosno nedovoljna sprema Marija Pavelića potaknula je vodstvo Bijelih na reakciju, a ona nije mogla biti bolja. Tomečak je provjereno rješenje za desnu stranu, jedan od najboljih braniča koje je Rijeka imala u novijoj povijesti, samim time i figura koja bi trebala predstavljati značajno pojačanje za momčad Igora Bišćana.

Tomečak je iz Rijeke otišao posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka 2015. godine kada ga je ukrajinski Dnjipro platio 1,3 milijuna eura. Ipak, epizoda na istoku Europe nije se pokazala sretnom, nakon godinu dana raskinuo je ugovor jer je klub bio u financijskim problemima i otišao u Saudijsku Arabiju gdje je igrao za Al-Nassr dok je Zoran Mamić vodio ovaj klub.

Zagreb, 030509.
Stadion u Maksimiru.
Prva Hnl liga 29. kolo: Dinamo protiv Rijeke.
Na slici: Ivan Tomecak u pozadini trci Darko Miladin.
Foto: Drago Sopta / CROPIX
Drago Sopta / CROPIX / CROPIX

U kolovozu 2017. Tomečak je prešao u belgijski Mechelen i u samom šest mjeseci "kupio" pažnju Club Bruggea koji ga doveo s ugovorom na tri i pol godine i 1,5 milijuna eura odštete. Iako je u belgijskom velikanu debitirao pogotkom, priča se za Tomečaka nije krenula razvijati kako je priželjkivao, nakon šest nastupa prošle i tri ove sezone prebačen je u drugu momčad gdje je dočekao posudbu u Rijeku.

Možemo slobodno reći na obostrano zadovoljstvo, riječko jer su dobili kvalitetnog igrača i odličnog čovjeka, a Tomečakovo jer dolazi u poznatu sredinu gdje ga navijači silno cijene i koja mu može pomoći da vrati karijeru na razinu na kojoj je bila kada je odlazio s Rujevice.

Zanimljivo, Tomečak je bio suigrač trenera Bijelih Igora Bišćana koji je bio kapetan Dinama kada je novi/stari desni branič bio tek na početku svoje igračke karijere.

Robert Murić novi nogometaš Rijeke

Bivši nogometaš Dinama se nakon pet godina ponovno vraća u Hrvatsku i to iu redove Rijeke. Murić je potpisao ugovor na dvije i pol godine uz mogućnost produljenja suradnje na još godinu dana.

- Prvi dojmovi su odlični, posebice što se tiče kampa i stadiona. Razgovarao sam već s nekoliko igrača u Rijeci koje poznajem od prije i rekli su mi sve najbolje. Znam da je odlična ekipa i mislim da će se dobro uklopiti, rekao je Robert Murić koji je već u ranoj fazi karijere najavio veliki potencijal.

DUIVENDRECHT, NETHERLANDS - FEBRUARY 24:  Robert Muric of Ajax scores his penalty in the shoot out during the UEFA Youth League Round of 16 match between Ajax Amsterdam and AS Roma held at Portpark de Toekomst on February 24, 2015 in Duivendrecht, Netherlands.  (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Nakon što je prošao omladisku školu Dinama, Murić je igrao i za mlađe uzraste u Ajaxu, te je igrao u Pescari i Bragi.

- Očekivanja su da odigram što više utakmica, uz puno golova i asistencija i da osvojimo Kup i borimo se za prvenstvo. Najbolje se osjećam na poziciji desnog krila, ljevak sam i tu se najbolje snalazim, ustvrdio je Robert Murić.

Linker
15. travanj 2024 21:29