Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
SLUŽBENA PRESICA

OREŠČANIN NAJAVIO JADRANSKI DERBI I OTKRIO ŠTO BI MOGLO PRESUDITI 'Ako Rijeka prihvati utakmicu otvorenog garda, bit će dobra i otvorena utakmica'

Piše: Igor KrištaforObjavljeno: 15. veljača 2019. 13:23

Prije Jadranskog derbija protiv Rijeke na Rujevici (subota 15 sati) pred novinare je na Poljudu izišao trener Hajduka Siniša Oreščanin, prenosi Slobodna Dalmacija. "Bijeli" love treću pobjedu u nizu na startu drugog dijela prvenstva.

- Atmosfera u momčadi je normalna, ne bih je posebno potencirao. Radimo normalno, regenerirali smo se. Imamo danas analizu i još jedan trening. Ne bih htio potencirati euforiju. Spremamo se kao i za svaku drugu utakmicu – rekao je na startu Oreščanin.

Kakva je situacija oko ozlijeđenih igrača? Juranović je za Hajduk II odigrao jedno poluvrijeme?

- To znači puno u Juranovićevom povratku. Dva i pol mjeseca nije igrao, još od Istre 1961. Vrlo smo oprezni oko njegovog povratka da mu se ne bi nešto ponovilo. Zadovoljni smo što se vratio, što je osjetio utakmicu. Bit će u kadru za Rijeku. Jurića još nećemo forsirati, od idućeg tjedna će biti u kadru za utakmice. Ivanovski također, polako hvata ritam treninga, ali nije se još priključio momčadskom treningu, kao ni Josip Bašić. Beširović je i dalje još u procesu rehabilitacije – referirao je Oreščanin.

Rijeka?

- Ne znam odakle uopće dojam da je Rijeka u padu. To je vrlo dobra momčad s vrlo dobrim trenerom. Prijelaz s Keka na Bišćana su napravili na vrlo elegantan način. Imali su jako pozitivan niz po dolasku novog trenera. Jedino su protiv Gorice izgubili. Gledali smo taj susret, ni danas mi nije jasno kako su ga izgubili nakon toliko stvorenih prilika. Nekoliko igrača im fali, ali i bez njih imaju širinu kadra. Rijeka je vrlo ozbiljna momčad – naglasio je Oreščanin.

Dobre strane Rijeke?

- Malo idu u domaćinsku momčad, iskorištavaju prednost Rujevice koja je brz teren. Imaju automatizme u igri još od vremena prošlog trenera, dobru kombinatoriku, završavaju akcije s dosta igrača. Bit će to zanimljiva utakmica za gledatelje. Naravno, svaka momčad ima slabijih strana, ali ne bih o njima.

Nijednom ove sezone još Hajduk nije napravio niz od tri pobjede, sada se otvara prilika?

- Mi se ne bavimo toliko statistikama, bavimo se svojom igrom. Ne želimo da nas statistika remeti. Znamo što bi nam utakmica na Rujevici mogla donijeti.

Kako prilagoditi svoju momčad suparničkoj kada protivnik ima dosta izostanaka i imat će dosta promjena u momčadi?

- Kao i svi i mi skupljamo informacije. Rijeka ima širinu kadra. Pripremamo se na sve opcije. Ako uspijemo dići svoju izvedbu deset posto u odnosu na utakmicu protiv Lokomotive, utakmica će biti zanimljiva. Imamo što prikazati u Rijeci. Možemo se al pari nositi u Rijeci s domaćinom. Ako Rijeka prihvati utakmicu otvorenog garda, bit će to otvorena utakmica i dobra za gledatelje.

Bunt navijača iz Armade uperen protiv Bišćana vam ide na ruku?

- Ne bih se opterećivao time, ne bih tome obraćao pažnju.

Hoće li biti iznenađenja u sastavu, u sustavu?

- Ideja i shvaćanje igre ostaje, ali uvijek se možemo prilagođavati tome što mislimo da nosi utakmica. Ono što vidimo na utakmicama i treninzima pokazuje nam da idemo dobrim putem. Imamo dosta dobru širinu igrača, želio bih držati momčadsku tenziju. Neću se do kraja voditi tom tezom.

Bišćan?

- Imam simpatiju za njegov opus, gard kao čovjeka i trenera koji je pokazao da ima talent. Iza njega su rezultati.

Jeste li špijunirali Rijeku na treninzima poput Bielse?

- Ne. Poštujemo svakog protivnika, gledamo ih, pokušavamo vidjeti kakav je njihov model igre. Ono što smo vidjeli od Rijeke zaslužuje poštovanje, ali nadamo se da bi oni mogli imati problema s nama.

Dolazi li Svatok?

- Ne mogu ništa potvrditi. To je pitanje za sportskog direktora. Mi smo u pripremi za utakmicu – ogradio se na neki način Oreščanin.

Zadnji je dan prijelaznog roka? Hoće li biti dolazaka, odlazaka? Tudora?

- Sve ovisi i o dolascima. Malo još strpljenja do kraja dana.

Što bi moglo presuditi na Rujevici?

- Tko će se nametnuti svojim načinom igre. Početak susreta će biti vrlo bitan. Tko će uspjeti uzeti loptu taj će biti u prednosti – smatra Oreščanin.

Rezultati by SofaScore

Linker
01. svibanj 2024 22:01