Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
33. KOLO PRVE HNL

OREŠČANINU SE PRED BITAN OKRŠAJ VRAĆAJU NAJVEĆE ZVIJEZDE 'Očekujem tešku utakmicu, gotovo zadnje dvije godine ih nismo dobili na Poljudu'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 09. svibanj 2019. 16:45

Snažne su emocije Siniše Oreščanina na spomen Slaven Belupa, sutrašnjeg gosta Poljuda. Pred dva mjeseca u Koprivnici Hajduk je slavio velikim preokretom u finišu dvoboja. Nije Oreščanin zaboravio taj susret, dapače, ostao mu je u dubokom sjećanju.

- Za nas je to bila utakmica koju sam osobno doživio na poseban način. U simbiozi s navijačima smo pobijedili. Definitivno utakmica koja će obilježiti ovu polusezonu - kazao je Oreščanin.

Ali, pokazao je i taj dvoboj koliko će biti neugodan Belupo ?

- Belupo je po formi i trenutnom raspoloženju evidentno momčad koja je u usponu. Stvarno očekujem tešku utakmicu. Statistički gledano, gotovo zadnje dvije godine nismo dobili na Poljudu.

VIDEO: Jurica Radić

Istina je, od kolovoza 2017. nije Hajduk slavio protiv Belupa. Još od vremena kada je zabijao Ohandza, a premijerno za Bijele branio Karlo Letica. Puno se promijenio Hajduk u 21 mjesec koliko je prošlo od zadnje domaće pobjede nad Farmaceutima. Danas je važno naglasiti kako se u momčad vraćaju Bradarić i Jairo, glavne zvijezde Hajduka koji stremi prema Europi. Obojica su odradili suspenziju od tri žuta, a pored njih spreman je i Lopez. Vidjet će se kakva je situacija s Gyurcsom, dan prije utakmice bio je upitan njegov status. Je li se možda u odsutnosti Gyurcsa prvoj momčadi ponovno primakao napadač Delić?

- Lopez je spreman, Delića kao i sve igrače iz B ekipe stalno gledamo. Ali znate da sastav za utakmicu neću javno iznositi – uobičajeno je poručio Oreščanin.

Momčad se kompletira, navijači su na tribinama. Izvršenje kazne je odgođeno, Hajduk protiv Belupa traži novu pobjedu za korak bliže Europi. Dobra vijest za Hajduk je nedolazak ozlijeđenog Krstanovića. S obzirom na formu koju je iskazao centarfor Belupa, nedostajat će najbolji napadač Farmaceuta.

- Krstanović ne dolazi, ali meni Belupo jako dobro izgleda kao momčad i definitivno imam feeling da neće biti jednostavno. Kao, lakši nam je ciklus, ali Belupo je u dobrom raspoloženju, dolaze rasterećeni. Mislim da znam i kako će igrati, držim da će to biti zahtjevna utakmica. Vrlo vjerojatno će to biti i zadnja pred publikom ove sezone. Zato želim da budemo svi zajedno. I da budemo strpljivi. Znam, svi bi htjeli da bude pogodak u prvih 20 minuta, svi bi željeli da to igra "teče kao rijeka". Ali kad ne ide moramo imati puno strpljenja – upozorio je Oreščanin.

Split, 070419.
Stadion u Poljudu.
Nogometna utakmice 1. HNL izmedju HNK Hajduk Split i NK Osijek.
Na fotografiji: trener Sinisa Orescanin.
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Vladimir Dugandzic / CROPIX / CROPIX
Oreščanin

Što bi vas razveselilo osim pobjede ?

- Zadovoljio bi me dojam, ali tri boda bez obzira na sliku su primarni. Ali, mi smo samokritični, pa bi htjeli da i slika bude bolja. Da budemo korak ispred u igri.

Hoćemo li gledati bolji Hajduk nego protiv Intera ?

- Analizirali jesmo, pričali jesmo. Govorim stalno u svlačionici, malo više poniznosti nam treba. Svi zajedno, bez megalomanstva. Pobijedili smo, uzeli tri boda i zato ne bi išao u defetizam. Pozitivan je ukupni dojam, jer je pobjeda je došla nakon Gorice.

Puno golova u zadnje utakmice primio je Hajduk. U zadnje dvije zgoditaka, a prethodno četiri u cijelo proljeće. Gdje je problem ?

- Čaša je došla do vrha. Nije lako cijelo proljeće igrati tako da primaš pogodak svaku treću utakmicu. Osjeti se da je sezona došla kraju.

Kada je već sezona došla kraju, jeste li definirali status igrača za sljedeću sezonu ? Primjerice, jeste li riješili pitanje otkupa ugovora Posavca ?

- Slažemo i gledamo, imamo liste igrača koje bi trebali uzeti. Posavec ? Cijenimo ga, i mlad je, ima dobar put pred sobom, ali neću govoriti o pojedinačnim statusima u prijelaznom roku.

Oreščanin o engleskom finalu Lige prvaka: Moje su simpatije za Tottenham

Dva polufinalna uzvrata Lige prvaka razgalile su dušu svakog nogometnog fanatika. Golovi, preokreti, dramatični zapleti i raspleti. Nisu utakmice iz Liverpoola i Amsterdama bez komentara ostavile ni poslovično odmjerenog trenera Bijelih.

- Bio je užitak gledati. Obje utakmice su pokazale kuda ide današnji nogomet – kazao je Oreščanin.

Premda je poznato da je Liverpool klub s velikim brojem navijača u Hrvatskoj, na pitanje "kome dajte veće šanse u engleskom finalu Lige prvaka" Oreščanin je nakon sekunde-dvije razmišljanja odgovorio:

- Hm.... Moje su simpatije na strani Tottenhama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 18:04