O NJEMU SE PRIČA

OSIM IGORA TUDORA JOŠ JEDNO VELIKO IME POVEZUJE SE S DOLASKOM NA POLJUD, ALI ON JE JASAN 'Odazivam vam se iz pristojnosti, ali nemam vam što reći...'

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 18. prosinac 2019. 09:23

Još jedan dan bez odluke, Mario Stanić i Ivan Kepčija uzeli su vrijeme i ostavljaju nas na čekanju dok biraju trenera. Ili, dok obave sve kontakte.

Jučerašnji dan bez službenih novosti, a u čekaonici sve vrije. Dolazi li Igor Tudor, zovu li Matjaža Keka, a zašto ludujemo kad Hajduk ima svoga trenera Damira Burića i još se ništa nije dogodilo?

Burić nije bio u ponedjeljak na Hajdukovu Božiću. Gdje je pozornost okupio Mario Stanić, a uz njega i Ivan Kepčija.

Danas će Hajduk znat je li nakon 19 kola drugi, ako Rijeka ne pobijedi Dinamo. I to bi trebao bit vrlo dobar rezultat kojeg je Hajduk i priželjkivao, proklamirao kao cilj, potpisuje ga Burić.

Interesantno je kako je to Mario Stanić svojim autoritetom smirio tenzije, svi su ga slušali kao propovijed s oltara, rekavši kako tek treba razgovarati s Burićem što je i prirodno i red. I sad kad bi u konačnici rekao da Burić ostaje, jer ima zbog čega i po učinku zaslužuje, imalo bi odjeka. Jer, tako je Stanić rekao.

Zagreb, 290519.
Konferencija za medije povodom 15. rodjendana Centra za edukaciju i savjetovanje Sunce, na kojoj su najavljeni sportskorekreativni programi za djecu Moje pravo na Rukomet i Nogomet.
Na fotografiji: Mario Stanic.
Foto: Dragan Matic / CROPIX
Foto: Dragan Matic / CROPIX
Mario Stanić

Stanićev prvi nastup, uz zrno njegova neodoljiva šarma, potvrđuje kako je Marin Brbić uradio pravi potez osnaživši se Stanićem kao pobočnikom, nakon što mu je Lukša Jakobušić otišao.

A što ćemo s trenerom? Toliko se toga već ispisalo, sva događanja u kontekstu pod egidom "čekajući Stanića i Tudora". Nakon Stanićeva nastupa na pressu, svi će "begenisat", odobravat Staniću što god odluči, jer je to tako kako on misli.

Na današnjoj burzi trenera Igor Tudor kotira standardno visoko, ne smeta činjenica da se u prvom mandatu hrapavo razišao s Marinom Brbićem, a u pokušaju povratka (sa Stanićem i Kepčijom) Jasmin Huljaj je preko noći odustao od te njihove kombinacije. Eventualni zahtjevi koje bi Tudor imao glede kadrovske križaljke svojih suradnika ne bi trebale bit nepremostiva prepreka njegovu povratku.

Zazivajući Matjaža Keka kao vječni plam želje dijela "bijelih", treba reći da je ta kombinacija na dugom štapu.

Matjaž Kek još je izbornik Slovenije, premda bi teoretski nakon što su završile kvalifikacije i "dežela" nije ušla na Euro mogao otići. No, dovodeći ga u kontekst Hajduka ovog časa, rekao nam je:

- Hajduk ima svoga trenera i ja gospodina Burića iznimno poštujem, susreti protiv njega na terenu kad smo se susretali bili su vrhunski doživljaj sportskog rivalstva. Odazivam vam se iz pristojnosti, ali nemam vam što reći niti imam o bilo čemu špekulirati – rekao je Kek Slobodnu Dalmaciju.

Gdje je bio u ponedjeljak? U Ljubljani cijeli dan.

Sad ga nisu zvali, ali priča je da su u doba duplog poraza od Gorice emisari "bijelih", a možda i sam predsjednik, kontaktirali Keka; informativno. Bilo je to više koketiranje s Kekom, "kekotiranje". Tada. Ne sada.

- Zvali ste Keka!? - možda se Tudor naljuti.

- Ma, pusti novinare što pišu...

Kad se samo sjetimo da je Milo Nižetić, kao šef struke u doba predsjednika Hrvoja Maleša doveo Keka na razgovor 2011., na pregovore u splitski hotel Radisson, ali je tada prevagnulo da novi trener Hajduka bude Bugar Krasimir Balakov, a ni Vladimir Petković, Sarajlija iz Švicarske, danas izbornik Švicarske, nije došao.

Kek nema o čemu pričati ni špekulirati. Mi pak držimo da je u Igora Tudora "pole-position": prvi put je Tudor dovodio Stanića i Kepčiju do Huljaja, sad je Stanić s Kepčijom prvi ušao na Brbićeva širom otvorena vrata i za njim dalje očekujemo i Tudora.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 23:31