Vlado Kos / Cropix
SUSPENZIJA DALJE NA SNAZI

OSJEČKI IZOPĆENIK U klubu nitko o njemu ne želi ni zucnuti, trenira u karanteni, ali zaigrati za momčad više neće

OSJEČKI IZOPĆENIK Suspenzija koju je klub izrekao negdašnjem mladom reprezentativcu i dalje je na snazi
Piše: Darko RužićObjavljeno: 01. travanj 2019. 00:01

Od vremena do vremena poneko se sjeti i upita za Petra Bočkaja. U prvoligašu s Drave pak o njemu i njegovu statusu novih informacija nema. I nitko ne želi o Bočkaju ni zucnuti. Suspenzija koja mu je izrečena i dalje je na snazi.

Dodijeljen mu je, sukladno propisima kojih se Osijek drži, trener pod čijim nadzorom svakodnevno obavlja treninge. S njim tako vježba i održava mu tjelesnu spremnost jedan od kondicijskih klupskih treninga Hrvoje Bradašić. A na bilo koji upit o možebitnim novostima nitko ne reagira. Postavili smo ga i mi.

- Jedini koji o Bočkaju išta može reći predsjednik je kluba Ivan Meštrović. A, kao što se zna, on je svoj stav o njegovu slučaju rekao. I nije ga promijenio - kratko nam je odgovorio klupski glasnogovornik Mario Mihić.

Sve je, dakle, jasno. Petar Bočkaj je Osijekova prošlost, što se igranja u njemu tiče. Sada je sve na klupskoj pravnoj službi i odvjetnicima, vjerojatno s obje strane u nastalom sporu, da iznađu rješenje o definitivnom rastanku u kojem Osijek ima za cilj barem smanjiti neprijeporno nastalu mu veliku štetu zbog gubitka kvalitetnog igrača, ali i utroška priličnog novčanog iznosa, pa i narušenog ugleda i nanesene ljage klubu čiji je profesionalac u neprimjerenom, alkoholiziranom stanju izazvao incident s materijalnom štetom i tjelesnom ozljedom.

Zagreb, 031117. 
Igraliste SRC Zapresic.
Hrvatski telekom, prva HNL, prvenstveni susret 15 kolo, Inter Zapresic - Osijek.
Na fotografiji: Petar Bockaj.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX

U Gradskom vrtu Bočkaja nema. Uglavnom trenira na igralištu Sportskog centra Bikara, na osječkom Jugu II, gdje je domaćin županijski ligaš Metalac.

Tamo ga se jedino i može vidjeti, jer izjave za javnost ne smije davati, a i kontakti s njim u vrijeme dok vježba na Metalčevu igralištu su zabranjeni. Čak i kada trenira, u blizini je i osoba koja razvidno ima zadaću sve nadzirati pa sa slušalicom u uhu održava kontakt s nadređenim kako se nitko nezvan i radoznao ne bi približio Bočkaju. Klub takvu osobu i nadziranje nije angažirao ni zahtijevao. Barem tako nešto službeno iz njegovih redova nitko nije potvrdio. I djeca koja se na igralištu zateknu dok on vježba bivaju upozorena da mu se ne obraćaju.

Petar Bočkaj je tako, osim suspenzije, stekao i status osobe kojoj se nitko ne smije ni približiti, a ni postavljati mu pitanja.

Neki iz medija povremeno, u želji za ekskluzivom, navode kako mu je u klubu izrečena novčana kazna u iznosu od 200.000 kuna. No to je nagađanje, neprovjereno, u službenim Osijekovim izvora nepotvrđeno. Baš kako je kazao i klupski glasnogovornik, o Petru Bočkaju jedini može govoriti predsjednik kluba Meštrović, a on je svoje izrekao i ništa od izgovorenog nije povukao ni promijenio. Niti hoće! Bočkaj je višekratno kršio klupsku disciplinu i jednako tako višekratno obećavao kako to više činiti neće. Njegovi su stavovi promjenjivi i nedosljedni. Meštrovićevi nisu!

Linker
26. travanj 2024 17:19