Marko Malenica i Zoran Zekić

 RONALD GORSIC Cropix
NEMA DUGE PAUZE

Sjajne vijesti za Osijek, važan Zekićev igrač vraća se na travnjak puno prije od svih prognoza

‘Ne očajavam, moglo je biti i puno gore, drago mi je zbog Kolića‘, kaže Malenica
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 26. travanj 2024. 13:40

Marko Malenica do konca sezone neće stati između vratnica Osijeka. “Jedinica” Bijelo-plavih radi odvojeno od momčadi nakon ozljede koju je zadobio na treningu prije nekoliko tjedana. Srećom pa se prve crne slutnje nisu obistinile, magnetska rezonanca pokazala je kako ipak neće morati pod nož što je vrijeme oporavka bitno smanjilo.

Pokazalo se, naime, kako nije došlo do potpunog puknuća prednjih križnih ligamenata, nego je na tom mjestu dijagnosticirana parcijalna ruptura. Laknulo je svima u klubu, bila je to odlična vijest jer umjesto operacije i posljedično višemjesečne stanke koja bi dokapetana Bijelo-plavih izvan terena držala sve do kraja 2024. ili početka 2025. godine, Malenica će izvan travnjaka provesti dva mjeseca. S jedne strane previše da suigračima pomogne do kraja sezone, ali opet dovoljno da potpuno oporavljen počne pripreme za iduću sezonu. Do te ozljede Malenica je, inače, bio jedini igrač Osijeka koji je proveo svaku prvenstvenu minutu na terenu.

Možda dva mjeseca

- Ipak je ovo puno bolja varijanta od nekih mogućih ishoda kojih sam se pribojavao. Nisam morao na operaciju, što me svakako veseli jer znamo da oporavak nakon nje mora potrajati nekih osam mjeseci. U mome slučaju izvan terena ću biti oko mjesec i pol dana, možda dva, nakon čega bih se trebao vratiti u normalni trenažni proces - kazao je vratar Bijelo-plavih koji svakodnevno radi u klupskom fitnessu.

Oporavak, dodaje, ide u dobrom smjeru, bez neugodnih iznenađenja.

- Koljeno mi dobro reagira na sve ovo što zasad radim u smislu jačanja ozlijeđene noge pa mogu reći da se oporavak odvija prema planu. Vjerujem da će tako biti i u predstojećem razdoblju - rekao je.

Treniranje odvojeno od momčadi novost je za Osijekova vratara. Nije do sada bio sklon ozljedama, a aktualna stanka bit će mu i ujedno najduža u karijeri. Ali s obzirom kakve su bile prve prognoze, dobro je i prošlo.

- Mogu reći da mi je ovo najozbiljnija ozljeda s kojom sam se suočio u karijeri. Sve je to sastavni dio sporta i nema nikakvog očajavanja, posebno jer je sve moglo biti i kudikamo kompliciranije. Srećom pa nije, tako da me ništa nije značajnije poremetilo. Ostaje mi odraditi sve što trebam po uputama trenera Vučka i uz preporuke naših klupskih liječnika te strpljivo čekati na povratak - rekao je Malenica.

Ispunjenje cilja i očekivanja

Među vratnice je stao Franko Kolić, 21-godišnji vratar koji je tek po ozljedi Malenice dobio priliku za debi na golu Osijeka. Do sada je branio u tri utakmice, a iskusniji golman bijelo-plavih pun je hvale za mlađeg kolegu.

- Drago mi je da se Franko Kolić dobro snašao, odličan je dečko i sigurno isto takav vratar kojemu želim puno sreće u nastavku sezone, kao i općenito našoj momčadi da ispuni cilj i očekivanja - zaključio je Malenica.

Inače, Malenici nedostaje samo još osam utakmica da po broju nastupa preskoči Marina Skendera i tako postane golman koji je od 1992., odnosno u eri HNL-a, u najviše navrata čuvao mrežu Osječana. Štoviše, nedostaje mu samo 15 nastupa da uđe u “klub 200” u kojem su trenutno samo osmorica Bijelo-plavih. U dosadašnjih 185 nastupa za Osijek (a debitirao je još prije 11 godina protiv Lokomotive na Maksimiru), primio je 191 pogodak, a u 60 utakmica sačuvao je svoju mrežu.

Slavko Bralić ‘odmara‘ tek jednu utakmicu

Slavko Bralić dobio je jednu utakmicu suspenzije nakon isključenja u prošlom prvenstvenom kolu protiv Istre. “Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige Alan Klakočer izrekao je kaznu za Bralića. Stoper Bijelo-plavih je dobio izravni crveni karton u prvom poluvremenu utakmice s Istrom 1961 u Opus Areni. Odluka je da se Bralića suspendira za jednu natjecateljsku utakmicu, tako da ga neće biti među kandidatima za sastav samo za gostujući ogled s Goricom”, priopćili su iz kluba. (gđ)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 13:40