CROPIX
DVA RASPLETA

OVO JE NAJCRNJI SCENARIJ ZA DINAMO - NASLOV PRVAKA SLAVIT ĆE SE OVOG VIKENDA? Već nakon pola sata utakmice s Hajdukom Riječani su se okrenuli Belupu!

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 17. svibanj 2017. 10:39

S Rujevice su nebrojeno mnogo puta istaknuli da je cilj u zadnje kolo otići u Maksimir kao prvak Hrvatske i u tom su smislu ključne iduće dvije utakmice. Posebno se to odnosi na gostovanje u Koprivnici, gdje Riječanima pobjeda može otvoriti vrata raja. Kada bi se dogodio takav scenarij, momčad Matjaža Keka iduće bi nedjelje protiv Cibalije na Rujevici imala priliku prvi put u povijesti osvojiti naslov prvaka Hrvatske. Takav rasplet na Rujevici priželjkuju i zbog toga je već pola sata nakon kraja ogleda s Hajdukom fokus bio na srijedi i Slavenu Belupu.

Što ako bude drugačije? Pod pretpostavkom da će Dinamo dobiti iduće dvije utakmice (Istra na Maksimiru, Osijek u Gradskom vrtu), svaki drugi ishod u Koprivnici značio bi da će se o prvaku odlučivati na Maksimiru 27. svibnja. Ali pritom je za Riječane ogromna razlika u tome hoće li u Koprivnici uzeti bod ili neće. S bodom (uz domaću pobjedu protiv Cibalije) na Maksimiru bi im igrao i poraz s dva pogotka razlike, dok bi im u slučaju poraza od Slavena Belupa protiv Dinama u zadnjem kolu igrao i “iks”. Naravno, sve pod pretpostavkom da će na Rujevici pobijediti Cibaliju.

IDEALAN RASPLET ZA RIJEKU

Slaven Belupo - Rijeka 2

Rijeka - Cibalia 1

Dinamo - Rijeka 1X2

Scenarij koji priželjkuje Dinamo

Sasvim je jasan scenarij koji priželjkuje Dinamo u ova posljednja tri kola. Naravno, idealno bi bio da Kekova momčad izgubi sve utakmice do kraja, ali to je ipak - nemoguće. Zato Modri pucaju na “realno idealan” scenarij. A on je ovakav:

34. kolo:

Slaven Belupo - Rijeka 1

Dinamo - Istra 1961 1

35. kolo

Osijek - Dinamo 2

Rijeka - Cibalia 1

36. kolo

Dinamo - Rijeka 1

Drugi scenarij koji bi održao Dinamo u borbi za naslov onaj je u kojem Slaven Belupo i Rijeka odigraju neodlučeno u Koprivnici, a Modri onda u zadnjem kolu pokušaju pobijediti Rijeku s tri pogotka razlike.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 05:50