Ante Cizmic / CROPIX
ISKORISTIO PRILIKU

POLOŽIO TEST U JADRANSKOM DERBIJU I POSTAO VELIKI DOBITAK VULIĆEVOG HAJDUKA Svojim igrama 'poslao' starijeg kolegu direktno na tribine

VULIĆEV DOBITAK Mladi stoper položio test u jadranskom srazu s Rijekom
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 30. listopad 2018. 20:31

Ardian Ismajli odigrao je kvalitetno protiv Rijeke. Bez izgubljenog dvoboja, siguran i pravovremen, kako to volimo kazati za stopere kada dobro obave svoj posao. Devet puta ove sezone bio je na klupi, zaigrao je samo jednom i to u Kupu protiv Vrapča gdje je Vulić ponudio minutažu momčadi koja se rijetko pojavljuje na travnjaku.

Ali, Ismajli je protiv Rijeke pokazao da se na njega treba ozbiljnije računati. Uostalom, sa 22 godine ima veći kredit na pogreške i čekanje nego četiri godine stariji Vučur. Nakon 12 utakmica u prvoj postavi, Vučur je u trenu napravio dva koraka unatrag. Iz startne postave direktno na tribine! Poslije utakmica s Osijekom i Lokomotivom bilo je razvidno da Vulić mora pronaći drugo rješenje u stoperskom tandemu s Lopezom. Odgovor na pitanje tko je alternacija, dobili smo brzo. Ismajli je Vulićev odgovor na slabu formu Vučura. I nije jedini koji je iz početne postave u trenu preselio među gledatelje ove sezone.

Kako je kratak put od prvotimca do gledatelja, prvi je u Vulićevu mandatu osjetio Andre Fomitschow. Doduše, Nijemac je prvo sjeo na klupu, a onda preselio na tribine, no prošao je identičan put. Nije bilo tako davno kada je Fomitschow bio prvi lijevi bek, ali u Vulića je dobio status trećeg, iza Filipa i Bradarića.

Čak je Nijemac zaigrao i za drugu ekipu. No, kako se kolo sreće stalno okreće, tako je red došao i na Filipa. Proljeće je uglavnom gledao s tribina, onda se malo spustio do klupe, pa dvaput ušao kod Kopića i onda u Vulića upisao četiri nastupa od prve minute. Ali, Lokomotivu je opet pratio iz pričuve, a za Rijeku se ponovno popeo na tribine. Krhki su statusi prvotimaca na Poljudu, čak i kada su igrači iskusni od 26-27 godina. Ismajli je prošle nedjelje ispratio Vučura na tribine, a pogleda li Gyurcso kako nitko nije pretplaćen na mjesto u momčadi, morao bi se zabrinuti. Kako Mađar igra, ne bi nas začudilo da uskoro bude u društvu Vučura i Filipa.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 23:22