Jakov Prkic / CROPIX
12. KOLO HNL-A

VIDEO: BEZ POBJEDNIKA U JADRANSKOM DERBIJU Jedanaesterci obilježili utakmicu Hajduka i Rijeke u depresivnoj atmosferi praznog Poljuda

U susretu 12. kola Prve HNL Hajduk i Rijeka su na praznom Poljudu igrali 1-1 (1-0).
Piše: HinaObjavljeno: 28. listopad 2018. 09:29

HAJDUK - RIJEKA 1:1 (Said 28' p. / Gorgon 50' p.)

HAJDUK: Blažević - Bradarić, Lopez, Ismajli, Tudor - Jurić, Juranović - Gyurcso, Jairo, Jradi - Said

RIJEKA: Sluga - Zuta, Escoval, Župarić, Pavelić - Grahovac, Čanađija - Heber, Pavičić, Gorgon - Čolak

Oba gola postignuta su iz kaznenih udaraca, Hajduk je poveo preko Saida (28-11m), a poravnao je Gorgon (50-11m).

Bila je ovo prva od četiri utakmice bez gledatelja na Poljudu s koliko Hajduk kažnjen zbog ponašanja navijača tijekom susreta protiv Dinama.

Sudio je Pejin iz Donjeg Miholjca.

Sedmi Hajduk sada se bodovno izjednačio sa šestim Slavenom Belupom, koji od 17.30 sati igra protiv Dinama, oba sastava imaju po 12 bodova, dok je Rijeka peta sa 18 bodova, četiri manje od četvrte Gorice.

Na vrhu je Dinamo sa 27 bodova, druga Lokomotiva ima 25, a treći Osijek 24.

HAJDUK - RIJEKA 1:1 (Said 28' p. / Gorgon 50' p.)

HAJDUK: Blažević - Bradarić, Lopez, Ismajli, Tudor - Jurić, Juranović - Gyurcso, Jairo, Jradi - Said

RIJEKA: Sluga - Zuta, Escoval, Župarić, Pavelić - Grahovac, Čanađija - Heber, Pavičić, Gorgon - Čolak

----------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

89' - Posljednja zamjena u momčadi Hajduka. Izlazi Jradi, a zamijenit će ga 19-godišnji Franko Kovačević.

86' - Još jedna prilika za Hajduk! Još je jednom Ivanovski bio najviši u skoku, ali njegov udarac glavom i opet odlazi preko grede.

83' - I posljednja zamjena u momčadi Rijeke. Izašao je Heber, a mijenja ga Zoran Kvržić.

79' - Prilika za Hajduk! Jradi je ubacio s desne strane, a Ivanovski je pokušao glavom, no lopta je otišla pokraj vratnice.

74' - Kakva šansa za Hajduk! Jradi je ispremiješao cijelu obranu Rijeke i fantastično 'podvalio' za Ivanovskog, no makedonski napadač loše reagira i puca iznimno slabo, a Sluga to bez poteškoća brani. U nastavku akcije Palaversa je opalio po golu, no lopta leti preko grede.

73' - Drugu promjenu radi i Igor Bišćan. Izašao je Čolak, a mijenja ga Jakov Puljić.

70' - Vulić odmah radi i drugu zamjenu. Iz igre vadi strijelca jedinoga pogotka Ahmeda Saida, a priliku dobiva Ivanovski koji je bio najavljen od prve minute.

69' - Prvu promjenu radi Zoran Vulić. Izlazi Gyurcso, a ušao je Ante Palaversa.

61' - Isprobao je i Tudor svoj udarac, pucao je s oko 25 metara, ali lopta odlazi daleko od vrata Rijeke.

59' - Prilika za Hajduk! Juranović je odlično ubacio za Gyurcsa, lopta je preletjela obranu Rijeke, ali Mađar je nije najbolje primio i na koncu nije bilo ništa od ove obećavajuće situacije.

58' - Čanađija je dobio žuti karton zbog oštrog starta na Saida.

55' - Hajduk je izborio sedmi korner na utakmici. Rijeka je ostala na jednome udarcu iz kuta.

50' - GOOOL! Kapetan Rijeke Alexander Gorgon je bez greške izveo jedanaesterac i Rijeka dolazi do izjednačenja.

49' - JEDANASTERAC ZA RIJEKU! Zuta se sjurio prema šesnaestercu Hajduka, Tudor se zaletio prema riječkom braniču i došlo je do sudara između dvojice igrača, a sudac Pejin je još jednom pokazao na najstrožu kaznu.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na Poljudu. U momčadi Rijeke napravljena je jedna zamjena. Grahovac je ostao u svlačionici, a zamijenit će ga Maxwell Acosty.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Hajduk ima inicijativu u ovoj utakmici, ne dopušta igračima Rijeke da razviju svoju igru, no igra je daleko od kvalitete na koju smo navikli. Jadranski se derbi dugo nije igrao u ovakvim uvjetima, a pojačana kiša dodatno kvari atmosferu. Hajdukovci su poveli iz jedanaesterca koji je sudac Pejin dosudio bez razmišljanja, dok snimka pokazuje da je možda odluka bila pogrešna. Siguran realizator najstrože kazne bio je Ahmed Said u 28. minuti.

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

44' - Sada se Blažević zaigrao u šesnaestercu, Gorgon mu je zamalo uzeo loptu, no sve je završilo dobro za vratara Hajduka.

40' - Nastavlja se rezervirana igra s jedne i druge strane. Hajduk drži situaciju pod kontrolom, a dosadna kiša dodatno usporava igru.

31' - Kakva prilika za Hajduk! Jairo je sjajno pronašao Jradija koji prolazi kroz obranu Rijeke i zatim u duelu sa Slugom pada u šesnaestercu, ali je pritom, čini se, ozlijedio i vratara Rijeke. Sudac pušta igru i u nastavku akcije Said puca po golu, iako Sluga leži na travnjaku, i pogađa gredu! Loptu na kraju igrači Rijeke uspijevaju izbaciti iz igre, a s vratarom Riječana će sve biti u redu.

28' - GOOOL! Siguran realizator najstrože kazne je Said i Hajduk vodi 1:0.

27' - JEDANAESTERAC ZA HAJDUK! Jradi je bio u kontaktu sa Zutom u šesnaestercu, lopta je možda i dotaknula riječkog braniča u ruku, a sudac Tihomir Pejin odmah je pokazao na bijelu točku. Vrlo dvojbena odluka.

26' - U nedostatku prave igre, Juranović je pokušao iznenaditi Slugu s više od 35 metara, no vratar Rijeke to bez poteškoća hvata.

23' - Jairo je pokušao centrirati s lijeve strane, ali lopta leti daleko od vrata Rijeke. Kiša je na Poljudu sve jača i bitno utječe na kvalitetu igre.

17' - Pokušao je Tudor ubaciti s desne strane, ali uspio je izboriti samo četvrti udarac iz kuta za Hajduk.

13' - Žuti karton dobio je Čolak zbog prekršaja na Lopezu.

11' - Treći korner na utakmici izborio je Hajduk, ali je pri izvođenju lopta prešla gol-aut liniju. Vjetar je na Poljudu sve snažniji.

10' - Zaredali su se brojni manji prekršaji i tempo igre je iznimno usporen. Obje ekipe zasad igraju oprezno i čekaju pogrešku suparnika.

5' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Stanko Jurić zbog iznimno grubog prekršaja na sredini terena na Alexandru Gorgonu. Alexander Gorgon je prvi stranac s kapetanskom vrpcom u NK Rijeci. Sve će biti u redu s kapetanom Rijeke i igra se nastavlja.

4' - Jak vjetar s kišom dodatno narušava sablasnu atmosferu na praznome Poljudu. Čuju se upute obojice trenera i dovikivanje igrača. Netipično za tradicionalni Jadranski derbi.

2' - Hajduk je imao prvi korner na utakmici, Jurić je bio u skoku, no izborio je samo drugi korner.

1' - Počela je utakmica u Splitu!

----------------------------------------

14.55: Igrači Hajduka i Rijeke istrčali su na sablasno prazan Poljud. Pojačana kiša dodatno otežava uvjete uoči Jadranskog derbija, a najavljuje se i ogroman pljusak. Glavni sudac je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca. Sve je spremno za početak!

14.40: Iskusni vratar Bijelih Goran Blažević najavljuje borbu do posljednje minute:

14.30: Zoran Vulić otkriva kako doći do prijeko potrebna tri boda na Poljudu:

14.10: Objavljeni su službeni sastavi. Trener Bijelih Zoran Vulić napravio je veliku promjenu u odnosu na najavljeni sastav. U napadu ipak neće zaigrati Ivanovski od prve minute, a startat će Jradi. Rijeka je također napravila jednu izmjenu, Igor Bišćan je odlučio dati priliku Župariću, iako je od prve minute trebao krenuti Punčec.

13.30: Jadranski se derbi igra pred praznim tribinama jer je HNS kaznio Hajduk s četiri domaće utakmice bez navijača zbog navijačkih izgreda tijekom susreta s Dinamom u rujnu. Torcida tako svoj 68. rođendan neće proslaviti na Poljudu, nego je slavlje odlučila prenijeti na ulice Splita. U 13 sati dogovoreno je okupljanje na Pjaci odakle će krenuti korteo prema dvorani u kojoj će se pogledati utakmica.

13.00: Kapetan NK Rijeke Alexander Gorgon dao je izjavu za medije uoči Jadranskoga derbija:

Rezultati by SofaScore

Linker
04. svibanj 2024 04:32