ODLAZAK IZ EINTRACHTA

Povećava se kolonija Hrvata u Rusiji: Šifo pregovara s Dinamom iz Moskve!

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 08. srpanj 2012. 19:55

Hrvatska kolonija u Rusiji ovoga bi se ljeta još mogla povećati. Nakon što je bivši izbornik reprezentacije Hrvatske Slaven Bilić sa svojim stručnim stožerom preuzeo mjesto trenera moskovskog Lokomotiva, a u isti klub je iz Tottenhama stigao Vedran Ćorluka, novi igrač na meti ruskih premjerligaša je Gordon Schildenfeld.

Stoper koji je na Europskom prvenstvu u Poljskoj odradio vrlo dobar posao u posljednjoj liniji hrvatske obrane, želja je moskovskog Dinama.

Schildenfeld je do jučer bio na odmoru u domovini, odakle se u subotu uputio prema Njemačkoj. Danas se, naime, mora javiti na trening svog kluba Eintrachta iz Frankfurta, novog njemačkog prvoligaša koji mu je zbog nastupa na Euru dao produljeni odmor. No ruski mediji raspisali su se o interesu Dinama i naglasili kako su pregovori između Schildenfelda i čelnika tog kluba već započeli.

Portal sports.ru otišao je korak dalje i pohvalio se kako je Schildenfelda nedavno uvrstio u rubriku '10 igrača s Eura koje bi trebali angažirati ruski klubovi’. Uz hrvatskog stopera na popisu su bili Rui Patricio, Limbersky, Tzavellas, Kvist, Konopljanka, Joao Moutinho, Diamanti, Varela i Samaras.

Rusi spominju da bi transfer trebao biti zgotovljen u sljedećih nekoliko dana, a bude li doista tako, Schildenfeld će postati četvrti hrvatski reprezentativac s Eura 2012. koji je ovoga ljeta promijenio sredinu. Prije njega transfere su ostvarili Ćorluka, Mario Mandžukić (Wolfsburg - Bayern) i Niko Kranjčar (Tottenham - Dynamo Kijev). Danijel Pranjić sigurno napušta Bayern, ali on još nema klub, dok je sredinu promijenio i Tomislav Dujmović, no on se samo vratio s posudbe iz Zaragoze.

Linker
25. travanj 2024 23:12