ŠIFO POTPISAO

'Trebao mi je jači klub od Eintrachta! Sada ću se s Bilićem boriti za naslov i LP!'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. srpanj 2012. 20:31

Iako je prije Eura računao da će karijeru nastaviti u Eintrachtu, pogotovo nakon ulasku u Prvu ligu, kojem je mnogo pridonio izostavši s tek jedne prvenstvene utakmice u sezoni, Gordon Schildenfeld jučer je osvanuo u – Moskvi. U glavni ruski grad sletio je oko 14 sati. Vidno zadovoljan, jer kad si hrvatski reprezentativac, i kad dolaziš iz Njemačke, u Rusiji potpisuješ jako dobar ugovor. Hrvatska kolonija na istoku tako je dodatno osnažena, a sam Schildenfeld je rekao:

- Htio sam se okušati u jačem klubu, iako je i Eintracht dobar. Odlučio sam se za vrlo ambicioznu sredinu, borit ćemo se za titulu i plasman u Ligu prvaka. U Moskvi će biti gotovo cijeli donedavni stručni stožer reprezentacije, tu Hrvata ne manjka. Rusi svake godine imaju sve bolju ligu. Kad gledam Dinamo, Moskvu i ovdašnje natjecanje, sve mi se čini odličnim. Imao sam i druge ponude iz Rusije i Ukrajine, ali siguran sam da sam dobro izabrao. Ovdje cijene igrače iz Hrvatske.

Ugovor u Frankfurtu vezao ga je još dvije godine, zato je plaćena odšteta 2,1 milijun eura. U Rusiji se igra drukčije nego u Njemačkoj.

- Navikao sam na sve vrste protivnika, i visoke snažne, i omalene i brze, na situacije kad napadamo i kad se branimo. U svakoj se varijanti dobro snalazim, ne vidim problem, bit će to super. Druga Bundesliga je ušasno teška, trči se do besvijesti, tko se u njoj dokaže može ići kamo želi. Nije se lako vratiti u elitu.

Reprezentaciji slijede kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, stoperski tandem Ćorluka-Schildenfeld bit će ljuti rivali na “istočnom bojištu”.

- Što se mene tiče, u Dinamu očekujem novi korak naprijed, da ću igrati još bolje, i samim time vjerujem da ću zadržati status u nacionalnoj vrsti. Bit će teže nego u kvalifikacijama za Euro. Belgijanci će nam biti glavni suparnici, ali ni s kime neće biti lako. Tu je i Srbija, posebno zanimljive utakmice, iako ih ja gledam isključivo kao nogometne susrete. Drugo je kako će te dvoboje doživjeti javnost - kaže Schildenfeld.

Supruga Ivana je u Šibeniku s kćerima. Starija ima pet godina, druga četiri mjeseca. Kaže “Moskva je New York istoka, ali moj san je Graz, to je idealan grad za ljude s djecom, sve ti je na raspolaganju i sve je blizu”. No, Sturm je Schildenfeldova davna prošlost, nakon Istanbula u kojem je igrao za Bešiktaš, morat će se ponovno prilagođavati na megapolis.

Gordon Schildenfeld u srijedu je i službeno postao član moskovskog Dinama. Potpisao je trogodišnji ugovor.



U Dinamu ga, međutim, nije dočekao još jedan hrvatski reprezentativac Tomislav Dujmović budući da je prije dva dana posuđen novom ruskom prvoligašu Mordoviji. Schildenfeld će se poslije potpisa ugovora već u četvrtak priključiti novim suigračima na pripremama u Švedskoj.

- Dojmovi su sjajni. Razgledao sam grad, upoznao se s klupskom infrastrukturom - sve je odlično. Nadam se da nas čeka uspješna sezona i da ćemo pokazati najbolji mogući nogomet. Ne bojim se konkurencije, spreman sam - poručio je Schildenfeld u prvoj izjavi za klupsku web-stranicu.

Schildenfeld je drugi put u karijeri završio u Dinamu. Za onaj zagrebački je igrao od 2006. do 2008. godine.

-Dinamo Zagreb je poseban klub u mojoj karijeri. A ime Dinamo predstavlja brend u nogometu. Znam da je ovdje u Rusiji Dinamo znak vrhunske kvalitete. U ruskoj se ligi vodi žestoka borba između velikog broja jakih klubova. Da, Dinamo dugo nije bio prvak, nadam se da će moj dolazak pomoći da to popravimo - uz osmjeh je dodao Schildenfeld koji je prije dolaska u Rusiju razgovarao s Dujmovićem i bivšim hrvatskim izbornikom Slavenom Bilićem koji je odnedavno trener moskovskog Lokomotiva.

- Naravno da sam razgovarao s njima, ali i s drugima. I dobio sam najbolje preporuke za grad i ruski nogomet.

Na upit je li spreman obećati da s njim u postavi Dinamovi suparnici neće imati šanse, Schildenfeld je odgovorio:

-Spreman sam! No, prije toga se moram izboriti za mjesto u startnoj postavi.

Linker
20. travanj 2024 09:03