CROPIX
ANKETA: JE LI TO RJEŠENJE?

POVIJESNI TRENUTAK ZA HAJDUK Dogovor je pred realizacijom, slavni splitski klub prelazi u ruke navijača!

Potpisivanjem ugovora će Naš Hajduk odmah dobiti upravljačka prava nad dionicama 'Tommyja', a to znači da će moći imati i svih devet članova Nadzornoga odbora.
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 08. rujan 2016. 22:03

Na Poljudu je u četvrtak popodne održan sastanak između predsjednika Hajduka Ivana Kosa, člana Nadzornoga odbora Ante Šalinovića te Zorana Mamića iz tvrtke Tommy koja ima 24,53 posto dionica kluba vrijednih oko 36 milijuna kuna.

Nakon objave da Naš Hajduk kupuje dionice Tommyja i time dolazi u poziciju velikog dioničara, održan je sastanak koji se ticao marketinškoga dijela. Sudionici sastanka upozoravaju da su to dva posebna procesa, jedan je marketinški dio između tvrtke Tommy i Hajduka, a drugi je između Našega Hajduka i Tommyja. Na sastanku nisu bili predstavnici Našega Hajduka, a potpisivanje s tvrtkom Tommy oko prodaje dionica je pitanje trenutka, čeka se samo formaliziranje. Prvi je sa sastanka izašao Zoran Mamić koji je rekao:

- Načelno smo sve dogovorili, između nas i Našega Hajduka je sve riješeno, a pregovori s Hajdukom još traju. Problem je u ročnosti, no vjerujem da ćemo postići dogovor. Jedino ćemo možda ugovor podijeliti u dvije faze, na primjer da pet godina bude fiksno, a u slučaju da Hajduk osvoji prvenstvo ili uđe u Ligu prvaka ili se pojavi neki jači sponzor, onda se ugovor može raskinuti, a da se nama vraća naših 3,5 milijuna kuna godišnje. Mi smo spremni maknuti se ukoliko se pronađe neki jači sponzor, sve u interesu kluba - rekao je Mamić.

Dogovor na 10 godina

Potvrdio je Mamić mlađi da je dogovor s Našim Hajdukom na deset godina, to je rok u kojemu bi ih i oni morali isplatiti, premda je naglasio da može biti i dulji. Potpisivanjem ugovora će Naš Hajduk odmah dobiti upravljačka prava nad njihovim dionicama, a to znači da će moći imati i svih devet članova Nadzornoga odbora. Udruga Naš Hajduk uprihodila je ove godine oko 2,8 milijuna kuna od članarina, a uz još neke aktivnosti ima kapacitete za godišnje plaćanje Tommyju oko 3,5 milijuna kuna.

Član Hajdukova NO-a Šalinović naglasio je da bi nastavak suradnje s Tommyjem bio pravi potez za klub. Upoznat je i s procesom kojim Naš Hajduk preuzima dionice Tommyja, ali je rekao da oni nisu akteri te priče.

Hajdukov predsjednik Kos nije htio ništa komentirati dok sve ne bude gotovo.

Linker
24. travanj 2024 08:51