Arijan Ademi
 Marko Todorov / Hanza Media / CROPIX
VELIKI POVRATAK

PRED DINAMOM SU TRI VELIKA DERBIJA, ALI VRAĆA SE MODRI JUNAK Evo kada će Ademi upisati svoje prve minute nakon povratka

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 06. listopad 2017. 17:18

Već znate - tri debija. Prvo Osijek u Maksimiru, pa Hajduk na Poljudu, pa Rijeka u Maksimiru. To je ono što čeka Modre u listopadu, najteži ispiti u tekućoj domaćoj sezoni. Istina, igrali su Modri već ta tri derbija jedan za drugim, uzeli sedam bodova, ali bio je to početak sezone, sve četiri momčadi još okupirane Europom.

Sad je, osim Rijeci, domaća fronta ostala jedina opcija, sad je već prošla gotovo trećina prvenstva i sad bi se u ta tri derbija štošta moglo prelomiti. Pogotovo što Dinamo Hajduku i Osijeku već bježi devet bodova, do kraja listopada oni bi mogli ostati definitivno izvan bilokakvih planova da pokušaju napasti sam vrh ljestvice.

Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

Slijede najteže utakmice

- Sad nas čekaju najteže utakmice, zato radimo punom snagom - rekao je Mario Cvitanović, koji onim igračima koje ima na raspolaganju, daje i po dva treninga dnevno u ovoj reprezentativnoj stanci. Jasno je svima, treneru i igračima također, do kraja ovog mjeseca Dinamo može napraviti velik posao, odvojiti se još više na ljestvici i mirno ploviti prema naslovu prvaka. S druge strane loši rezultati u derbijima uzburkali bi vode maksimirske, zamrsili pohod na naslov, unijeli nervozu. Dakako, ne bi ni Mariju Cvitanoviću tada bilo lako.

Zagreb, 080817.
Igraliste Hitrec Kacijan.
Prva momcad GNK Dinamo odrzala je otvoreni trening na kojem im se pridruzio Arijan Ademi nakon dvogodisnje suspenzije.
Na fotografiji: Arijan Ademi.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
CROPIX

Iako nitko u Maksimiru ne želi previše pričati na tu temu i bilošto kalkulirati, u nekim neslužbenim razgovorima, svi ističu da bi bili sretni sa sedam od devet bodova iz ta tri velika meča. Jedan remi je, dakle, dopušten, bolje da je u nekom od ova prva dva susreta nego protiv Rijeke. Ne bi, u konačnici, loš bio niti ulov od pet bodova, pod uvjetima da tri boda stignu iz derbija s Kekovom momčadi. To bi značilo da je Dinamo zadržao barem plus devet pred Osijekom i Hajdukom, a pred Rijekom povećao prednost na barem plus sedam. To je sigurno računica koju bi sad svi potpisali, koliko god govorili da žele svih devet bodova.

Protiv Osijeka Dinamo će biti jači za Ademija, koji će, vjerojatno, dobiti 20-30 minuta u toj utakmici, mogao bi se vratiti i Ćorić, valjda u boljem fizičkom stanju nego ranije. Dinamo kreće u sprint koji ga može primaknuti naslovu, listopad će reći veliku istinu o ovoj momčadi i treneru!

Linker
27. travanj 2024 04:44