CROPIX
VEĆ JE OSTAVIO TRAG

NAUČIO JE JEZIK, NOSIO KAPETANSKU VRPCU... Jedan od najboljih Dinamovih stranaca ostaje u Maksimiru do 34. godine!

DINAMO Argentinski defenzivac produljuje ugovor s liderom prvenstva
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. listopad 2017. 01:31

U sjeni reprezentativnih uzbuđenja u Maksimiru se rješava i dio igračke križaljke. Prvo je trogodišnji ugovor potpisao mladi Antonio Marin, a sve je bliže tome i stariji, iskusni Leonardo Sigali. Kako smo saznali, više-manje je sve oko novog ugovora dogovoreno, ostaju još neki detalji, no s gotovo stopostotnom sigurnošću možemo reći - Sigali ostaje u Dinamu!

Možda i zadnji

I taj bi ugovor trebao biti trogodišnji. Sigali je već duboko u 31. godini, što znači da će se s Modrima vezati do pred 34. rođendan. Možda mu nije zadnji ugovor u karijeri, možda neće u Maksimiru objesiti kopačke o klin, ali očito je da je on sam spreman i na tu opciju, da će, ostane li tu do kraja ugovora, već zagaziti u veteransko doba.

Dakle, priča oko Sigalijeva novog ugovora počela je još ljetos, kad je Argentinac ušao u zadnju godinu ugovora. Odbijao je odgovoriti na pitanje hoće li potpisati novi, govorio kako za to ima vremena, nije se izjašnjavao. U Dinamu su pričali kako ga žele zadržati, ali da to ovisi o njemu. Kad su Modri ispali iz Europe, činilo se logičnim kako će Sigali na zimu dići sidro, ako ništa, vratiti se u Argentinu odakle je stalno i imao ponude. Ali, eto, pregovori su bili uspješni, Sigali će ostati u Maksimiru.

Naravno, to ne znači nužno da će ugovor odraditi do kraja, možda neka zadovoljavajuća ponuda prekine suradnju, no obostrana je želja da Sigali ostane u Dinamu i tako će zasad i biti. U Maksimiru mu time potvrđuju da je bitan, da je među onima koji su bili dobra kupnja. Vjerojatno na njemu nikad Modri neće zaraditi velik novac, međutim doprinosi svojim ponašanjem, profesionalnošću i igrama, nije slučajno nedavno nosio i kapetansku vrpcu. Naučio je i jezik, bolje od velike većine stranaca koji su zadnjih godina prolazili Maksimirom, nedvojbeno. U Dinamu je ostavio dubok trag i još će ga ostaviti.

Odigrao je dosad u modrom dresu 119 utakmica. Ove sezone igrao je u 10 od 11 utakmica u HNL-u, propustio tek dvoboj protiv Cibalije zbog crvenog kartona u Puli. U Europi je također odigrao sve četiri utakmice. Vraća se u momčad nakon isteka suspenzije baš protiv Osijeka, zdrav je, normalno trenira, a sad će imati i dodatan motiv - novi ugovor.

Problem manje

Time su Modri riješili jedno otvoreno pitanje za nastavak sezone i za novi pohod na europski rezultat, jedna pozicija manje na kojoj moraju tražiti nova rješenja.

Sedam golova zabio je Sigali u HNL-u, od toga tri Riječanima, a na njegovu je popisu i Osijek, koji je Dinamov prvi protivnik u Maksimiru nakon stanke. Vraća se Ademi, vraća se Sigali, Modri imaju razloga za optimizam...

Linker
26. travanj 2024 22:04