HNL

Predsjednik Rijeke: Prodaja igrača je prošlost, okrećemo se stvaranju i kupovanju!

AUTOR:
 • Daniel Vukušić

 • OBJAVLJENO:
 • 20.02.2012. u 17:24

 • Ovo je posao kao svaki drugi, u svakoj drugoj firmi. Dakle - postupno napredovanje. Za sve treba vremena pa će trebati i za Rijekin uspon - rekao je Damir Mišković

  Tko je Damir Mišković (46) koji će, tijekom narednih mjesec dana, i službeno postati prvi čovjek Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka.

  - Nije neka dugačka ni bogzna kako zanimljiva priča. Rođen sam 20. ožujka 1965. Rođeni Riječanin, normalno. Moja poveznica sa Orlean Investom i obitelji Volpi proizišla je iz činjenice da je moj tata od 1978. radio u toj kompaniji pa sam se, 20 godina kasnije, i ja polako priključio u isti posao. Bavio sam u mladosti nogometom, u Orijentu, kao vratar. Nisam, očigledno, imao kvalietu da uspijem u tom poslu, ali mi je sport usadio radne navike i način razmišljanja koji mi je bio od velike pomoći u karijeri. Po profesiji sam agent-špediter. Logistika, to radim i u Orlean Investu.

  Statura je vratarska, glas dubok, nastup autoritativan, ali kad god je moguće uz - (o)smijeh. A raspoloženje je ovih dana utoliko bolje jer je sa svojim suradnicima i prijateljima uspio napraviti veliku stvar za Rijeku. I grad i klub koji obožava. No upravo je Mišković bio prvi koji je stao na loptu nakon što je osjetio da bi navijače mogla zahvatiti nerealna euforija.

  - Gospodin Gabriele Volpi je po slijetanju na Krk mislio reći kako se nada da će se Rijeka s vremenom boriti za ulazak u Europsku ligu. Sigurno je kako bi nam bilo drago da to što prije napravimo pa da se na Kantridi gledaju europske utakmice sa velikim europskim momčadima, ali moramo, svi zajedno biti realni. Ovo je posao kao svaki drugi, u svakoj drugoj firmi. Dakle - postupno napredovanje. Za sve treba vremena pa će trebati i za Rijekin uspon. Ljudi misle, " Volpi je bogat i time je sve riješeno". Nije sve u lovi! Nema jamstava da ćeš utrpavanjem bilo kakvih milijuna ili milijardi imati momčad koja će igrati dobar nogomet i imati dobre rezultate. Počet ćemo s dečkima iz našeg kraja pa ići prema gore. Na kraju krajeva, fondacija ima novaca, to je svima jasno, al' sigurno ih nema toliko da bi se bez veze razbacivala. To, naravno, nije način na koji radimo. Investiramo, pomažemo no vodeći računa o svakom uloženom centu.

  Spomenuli ste moguću suradnju Juventusa i Rijeke po pitanju igračkog kadra.

  - Da, ali ne u smislu forsiranja prodaje. To nam uopće nije cilj. Naravno, bit će i toga, ali temeljna ideja nije prodavati nego stvarati i kupovati vrhunske igrače. Nema rasprodaje, želimo napredovati, stvoriti što bolje uvjete za razvoj riječke nogometne mladosti. A onda, ako netko istinski odskoči, kao što se dogodilo sa brojnim velikim imenima u Rijekinoj povijesti... Može i prodaja, zašto ne? No, ponavljam, to nam ni u kojem slučaju nije primarni dio strategije (jasno vidljiv i u Primorjevom primjeru, nap.a.). Meni više zanima da netko iz Juventusa dođe u Rijeku nego obrnuto!