Željko Šop / CROPIX
JURIČIĆ OTKRIVA PLANOVE

'Europa i dolazak pojačanja iz Italije i Afrike. Budan i Mijatović? Zašto ne!'

Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 13. ožujak 2012. 15:57

Srećko Juričić je, kako je i najavio, u prvom danu ovog tjedna otvorenije, konkretnije progovorio o onome što kani činiti na Kantridi kojoj se nakon 18 godina vratio kao sportski direktor.

Za početak, gotovo su sve Uprave htjele vratiti legendu. Zašto mu je toliko dugo trebalo?

- Kroz svo to vrijeme bio sam u permanetnoj nedoumici sam sa sobom - veli Juričić.

- Ono temeljno što me odbijalo od povratka bilo je loše stanje u hrvatskom nogometu. Sada je, sa ovim novim sjajnim momentom na Kantridi, došlo pravo vrijeme da se vratim i prihvatim posla.

S kojim zacrtanim ciljevima?

- Zajedno sa Upravom i suradnicima stvoriti organizacijski i rezultatski uspješniju, moćnu Rijeku koja bi s vremenom mogla izaći i u Europu.

Kantrida je u raritetnoj situaciji. Vjerojatno po prvi puta u klupskoj povijesti - Uprava je iznad momčadi?!

- Dobro, u ovu se sezonu i ušlo s ciljem afirmacije što većeg broja mladih domaćih igrača. Ova ekipa nije stvarana sa budžetom s kojim ćemo stvarati onu za slijedeću sezonu. Sada neka se mladi dokazuju da bi najkvalitetniji među njima ostali u Rijeci.

Ljetni mercato?

- Pojačat ćemo se, sigurno. Priprema za ljetni prijelazni rok zapravo je temeljni dio mog posla u sljedeća dva-tri mjeseca.

Pojačanja ćete tražiti... Gdje?

- Jedno se neće promijeniti, dovođenje najnadarenijih iz riječkog bazena i šire regije. Novosti bi mogle proizaći iz suradnje s našim talijanskim partnerima, dakle moguća pojačanja iz Italije i Afrike. Jedno je ključno: oni koji dođu, a vjerojatno će se raditi o pet-šest pojačanja, moraju višestruko podići kvalitativnu razinu Rijekine momčadi.

Od prvih javnih istupa Damira Miškovića koji će za tjedan dana postati predsjednik, kada su navijači shvatili da se rađa jedna nova i daleko moćnija Rijeka, najčešće se spominje kako bi sjajno bilo da se na Kantridu vrate domaći dečki, iskusnici iz najjačih euro-liga. Igor Budan iz Serie A i Andre Mijatović iz Bundeslige npr.

- Apsolutno. To i jest jedna od opcija! Ako su se oni spremni vratiti doma i postati dio jednog novog riječkog nogometnog projekta, mi smo još spremniji za pokušati ih vratiti na njihovu Kantridu. Primjeri iz ne tako davne prošlosti govore da je povratak rutinera-internacionalaca sjajna stvar. Šarić, Tadić, Vugrinec, Erceg... Svi su se oni HNL-u vratili puni inozemnog iskustva i dali strahovito velik pozitivan doprinos.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 05:05