CROPIX
JEDNOGLASNA ODLUKA

PRVA TRENERSKA SMJENA U HNL-U OVE GODINE! Otkaz dobio jedan od najperspektivnijih i najhvaljenijih hrvatskih trenera

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 25. listopad 2017. 01:48

Dugo je u utorak trajala sjednica Upravnog odbora Slavena Belupa. Početak je bio sazvan za 17 sati, no nikakve informacije nisu se probijale u javnosti sve do poslije 21 sat, kada nam se javio Željko Kopić.

- Upravo su me obavijestili da više nisam trener - rekao je 40-godišnji stručnjak, kojem je presudio slab rezultatski niz od devet prvenstvenih utakmica bez pobjede, na što se nadovezalo i ispadanje u osmini finala Kupa od Rudeša nakon produžetaka.

U toj utakmici bilo je dosta nesreće, no pitanje je da li bi i pozitivan rezultat ostavio Kopića na klupi, jer je dosta utjecajnih članova klupskog vodstva bilo za njegovu smjenu i prije utorka, odnosno nakon subotnjeg poraza u Vinkovcima.

Nakon 22 sata priopćenjem se oglasila Uprava kluba.

- Na održanoj sjednici Uprave donesena je jednoglasna odluka o sporazumnom prekidu suradnje s dosadašnjim trenerom Željkom Kopićem. Odluka je posljedica slabijeg bodovnog učinka u posljednjih desetak utakmica. Ovom prilikom Uprava kluba koristi priliku da se i javno zahvali dosadašnjem treneru i njegovom stručnom timu na prije svega korektnoj 2,5-godišnjoj suradnji, koja je obilježena i mnoštvom lijepih rezultata poput prošlogodišnjeg nastupa u finalu Hrvatskog kupa. Treninge seniorske momčadi će do daljnjega voditi Ivica Sertić, aktualni trener juniorske momčadi - stoji u priopćenju.

Kopić u utorak nije bio raspoložen za komentar takvog poteza Uprave. U Slaven Belupo stigao je u ljeto 2015. godine, u prvoj sezoni plasirao se u finale Kupa, a u prvenstvu je dvaput osvajao sedmo mjesto.

Afirmirao je niz igrača od kojih su mnogi transferirani, čime je klubu osigurana financijska stabilnost, no slabi rezultati i navodna loša atmosfera u svlačionici, kako tvrde neki izvori, bili su razlog za prekid suradnje. Ugovor mu je inače trajao do ljeta 2019.

Zasad nije poznato hoće li Sertić voditi momčad i protiv Hajduka u nedjelju ili će u međuvremenu biti izabran novi trener. Mnogo ih je slobodnih...

Linker
21. travanj 2024 20:10