Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
VELIKA ODGOVORNOST

POZNAT JE SUDAC ZA DERBI DINAMA I RIJEKE U HNS-a ga drže najvećim talentom hrvatske sudačke scene, za 2018. nominirali su ga za FIFA-inu listu

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 25. listopad 2017. 11:49

Igor Pajač ubire komplimente sudačke organizacije, a nakon derbija Hajduk - Rijeka (0:2), sudit će i utakmice dvije vodeće momčadi HNL-a Dinamo - Rijeka.

Pajač je rođen iste godine i istog mjeseca kao Luka Modrić, ali 21 dan kasnije (30. rujna 1985.). Brat Marko je profesionalni nogometaš u talijanskoj Perugii (Serie B), za koju je u tekućoj sezoni odigrao osam utakmica i jednom bio asistent, a negda je nosio dres Hrvatske u mlađim uzrastima.

Prije nekoliko godina na nižim ligama otkrio ga je i forsirao Dušan Kukić, tadašnji sudački boss, a u 2017. obavio je sjajan posao. Ni u proljetnom, ni u ljetno-jesenskom dijelu godine nije dobio ni jednu negativnu ocjenu. Neki će vam kontrolori kazati da radi kao singerica, sve bez pogreške. U HNS-a ga drže najvećim talentom hrvatske sudačke scene, za 2018. nominirali su ga za FIFA-inu listu, gdje je jedno mjesto ispražnjeno nakon što se povukao Ante Vučemilović-Šimunović.

No, sudački je posao osjetljiv i nikad se ne zna kad će tko imali loš dan. Za derbi, u kojem je posebno važno da bude na dosadašnjoj razini, zagrijavat će se danas na utakmici Kupa između Zagreba i Lokomotive.

Pajač je iz Zeline koja je od maksimirskog stadiona udaljena 38 kilometara. To ga nije nimalo sputavalo jer utakmice Dinama odradio je jednako dobro kao i ostale. Posljednjih kola bilo je podosta pogrešnih odluka arbitara na račun vodećih ekipa. Pogotovo Rijeke, ne samo u Puli nego i s Osijekom. I zato je na Pajaču još veća odgovornost da potvrdi renome vrhunskog talenta i arbitra koji s puno osjećaja i znanja vodi utakmice.

Linker
03. svibanj 2024 14:59