Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
VATROMET POGODAKA

RIJEČANI SEDMICOM RIJEŠILI SLOVENCE, ROŽMANA VESELE KOMBINATORIKA I EFIKASNOST Najubojitiji riječki topnik do 35. minute već je zabio hat-trick

Piše: Orlando RivettiObjavljeno: 22. siječanj 2020. 19:18

Damir Mišković uživa u vatrometu poslije utakmica na Rujevici. Ne toliko zbog ljepote obojena neba, koliko zbog činjenice da je vatromet znak da je Rijeka pobijedila. Danas su Riječani, u trećoj prijateljskoj utakmici na umaškom travnjaku priredili vatromet golova. Do vrha su napunili mrežu slovenskog prvoligaša Triglava iz Kranja 7:0.

Bez obzira na skromnost suparnika, sedmoplasirane momčadi slovenskog prvenstva, sedam golova uz još nekoliko prigoda, novost su u igri Rijeke. Prije toga, na dvama susretima na istom terenu, protiv češkog Slovackog (1:2), i mađarskog Budafokija (1:0), napadači bili u krizi apstinencije. Zabili su samo Gorgon i Raspopović. Nebitno je je li Triglav bio toliko slab ili Rijeke toliko moćna pred činjenicom da je momčad Simona Rožmana pokazala ofenzivnu raskoš. Sva filozofija i sve taktike imaju za cilj samo jedno - golove. Rijeka je, dakle, u trećem prijateljskom ogledu položili ispit iz - efikasnosti.

Cijelu su utakmicu, bez obzira na to što su nastupila 24 igrača, nije ušao samo mladi Bilić, dok su Prskalo i Galović izostali zbog lakših ozljeda, Rijeka je dominirala cijelu utakmicu. Agresivna, rastrčana, s puno smisla za kombinatoriku i kako rekosmo - efikasna.

Antonio Mirko Čolak, prvi strijelac Rijeke (8 prvenstvenih golova), hvata pucačku formu. Do 35. minute postigao je tri gola. Kod prvoga je pokazao instinkt 'killera' nakon akcije Murića, kod drugoga je glavom poslao loptu u mrežu na centašur Tomečaka, pokraj zaspalog stopera, a onda sve potvrdio sigurnim udarcem s petnaest metara u suprotni kut. Murić je počeo utakmicu i zabio pogodak koji je sam sebi pripremio. Nanizao trojicu suparnika i neobranjivo zatresao mrežu. Dribling, udarac... Akcija iz Murićeva repertoara za pljesak.

Rijeka, 180819.
Stadion Rujevica.
Nogometna utakmica 5. kola Hrvatski Telekom 1. lige, HNK Rijeka - Osijek.
Na fotografiji: Antonio Mirko Colak, slavlje.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / CROPIX

Nije bilo Galovića zbog manjih problema s mišićima, ali se ukazao Velkovski. Zaigrao je prvi put u trećoj Rijekinoj utakmici. U paru s Escovalom. Nisu se naradili, malo je bilo posla... U nastavku su svoju poziciju prepustili mladim lavovima Galešiću i Čelikoviću...

U "prvoj postavi", bolje rečeno momčadi koja je počela utakmicu protiv Triglava, osim Murića i Velkovskog, novi je bio i tandem zadnjih veznih, Lepinjica - Pavičić. Nikada zajedno u prethodnih četiri poluvremena. U nastavku su zaigrali Capan i Halilović. Trener Simon Rožman ima tu najveći broj kombinacija. Novost je to što je Lončar u drugom poluvremenu zaigrao "Andrijaševićevo mjesto", iza prvog napadača (bio je to Puljić), i odradio posao veoma dobro. Uglavnom sredina terena, u oba poluvremena, odradila je veliki dio posla, diktirala ritam igre. Agresivno u fazi obrane, lakoća osvajanja terena u tranziciji. U tome je tajna dobre igre Rijeke tijekom cijele utakmice. Slatke brige za trenera Rožmana.

Rijeka - Triglav 7:0 (4:0)

UMAG Igralište kompleksa Stella Maris. Sudac: Kapular (Umag).

Strijelci: 1:0 - Čolak (14), 2:0 - Murić (16), 3:0 - Čolak (25), 4:0 - Čolak (35), 5:0 - Iglesias (50), 6:0 - Acosty (65), 7:0 - Puljić (83).

RIJEKA - I POLUVRIJEME: Nwolokor - Tomečak, Velkovski, Escoval, Smolčić - Pavičić, Lepinjica - Murić, Andrijašević, Gorgon - Čolak; II. poluvrijeme: Pandur - Raspopović, Čeliković, Galešić Braut (od 70. Štefulj) - Capan, Halilović - Acosty, Lončar, Iglesias (od 70.Vuk) - Puljić. TRENER: Simon Rožman.

TRIGLAV: Arko Jalen, Milanović, Petrić, Mlakar, Čerimović, Bećiri, Rogelj, Mertelj, R. Wilmots, Kocjančič, M. Wilmots (još su igrali: Čadež, Aliaga, Kryezius, Veron Šalja, Udović, Gajić, Majcen, Hasanaj). TRENER: Vlado Šmit.

Linker
27. travanj 2024 05:12