Matjaž Kek
 Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
KOME IDE KLUPA?

RIJEKA KREĆE U POTRAGU ZA NOVIM TRENEROM Tko će naslijediti Matjaža Keka? Ovo su neki od kandidata za užarenu klupu na Rujevici

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 07. listopad 2018. 00:44

Rijeka traži novog trenera. Neki obrat u kojem bi Damir Mišković uspio uvjeriti Matjaža Keka da nastavi svoj put u ovom se trenutku ne čini suviše realnom opcijom zbog čega su na Rujevici već krenuli u potragu za Kekovim nasljednikom.

Da u završnici prošle sezone nije preuzeo Dinamo kandidat broj jedan, bez trunka sumnje, bio bi Nenad Bjelica. Odnos njega i Miškovića poznat je još iz zajedničkih dana u Speziji, no Rijeka taj adut danas više nema u rukavu.

Koga onda ima a da može odgovoriti aktualnim klupskim ambicijama? Hoće li Rijeka tražiti domaće rješenje ili stranca, može li netko iz aktualnog stožera biti unaprijeđen na trenersku funkciju?

Sve su to pitanja kojima se u ovom trenutku još ne nazire odgovor (sinoć se nitko iz klupskog vodstva još nije oglasio). Od domaćih trenerskih imena kandidati bi, zbog svog trenerskog CV-ja, mogli biti Tudor i Jurčević, možda i Tomić iz Lokomotive, a neće biti iznenađenje ni ako se Rijeka okrene nekoj od internih opcija.

Dosadašnji Kekov pomoćnik Vjeko Miletić u toj bi varijanti trebao biti prva opcija, riječ je o čovjeku koji je od prvog dana desna ruka slovenskog stratega i kojem bi ovo mogla biti prava prilika za okušati se u ulozi glavnog trenera. Uz Miletića, odluče li se na interno rješenje, na Rujevici će sigurno u obzir uzeti i Renata Pilipovića, nekadašnjeg prvotimca a danas trenera juniorske momčadi, čije trenerske kvalitete Mišković sigurno cijeni.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 00:42