Jakov Prkic / CROPIX
'NEMA TU NEKE VELIKE FILOZOFIJE'

RIJEKA U PROBLEMIMA PRED VELIKI DERBI NA MAKSIMIRU, BIŠĆAN NAJAVIO 'NAJTEŽU UTAKMICU' 'Nećemo se lagati, vjerojatno ćemo biti u podređenom položaju'

RIJEKA Igor Bišćan pred dolazak na maksimirski derbi protiv Dinama (nedjelja, 17.30)
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 08. ožujak 2019. 19:49

Raspopović, Escoval, Punčec, Pavelić, Lončar, Tomečak, Gorgon, Vuk, Heber i Čolak. Nije to popis igrača kojima nedostaje tek vratar da u nedjelju istrče protiv Dinama na Maksimir, već onih koji gotovo sigurno neće igrati. Doduše, uz Gorgona i Lončara još stoje mali upitnici, ako bude mogućnosti nema dvojbe da će stisnuti zube, jer Bišćan je stvarno u nezavidnoj poziciji.

- Manje više sve je jasno kakva nas utakmica očekuje, zahtjevna i vjerojatno najteža koju možemo imati u HNL-u, protiv suparnika koji iz utakmice u utakmicu pokazuje svu svoju kvalitetu i moć protiv ozbiljnih suparnika iz višeg razreda europskog nogometa. Jasno nam je da će biti jako teško, ali kao sportaši se nadamo i vjerujemo da ćemo uspjeti biti konkurentni i uz izniman trud i napor nešto izvući iz te utakmice - rekao je Bišćan.

Zapresic, 191018.
Nogometna utakmica 11. kola 1. HNL, NK Inter Zapresic protiv HNK Rijeke na SRC Zapresicu.
Na fotografiji: trener Rijeke Igor Biscan.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Koja je ideja za Maksimir?

- Nema neke velike filozofije, bit ćemo momčad koja će vjerojatno u većem dijelu utakmice biti u poređenom položaju i sukladno tome, da se ne bi varali i glumili, u pripremi je naglasak na defanzivnom bloku i što kvalitetnijem izlazu u kontre i polukontre.

Kakva je situacija s Gorgonom?

- Vidjet ćemo. Nije još niti jednom trenirao ovaj tjedan tako da ćemo vidjeti kako će podnositi maksimalno opterećenje.

Ozlijedio vam se i Lončar?

- Vjerojatno ni on neće igrati. Kadar nije širok? Morat ćemo iskombinirati momčad, postoji par solucija ali neću o njima, ne zato što nešto skrivam jer neće to puno promijeniti odnose snaga, nego jer ni sam nisam siguran pa da se te informacije ne šire na pojedince. Jednostavno u ovom trenutku još nisam siguran tko će ga zamijeniti i na koji način ćemo igrati - poručio je Bišćan čiji je govor tijela u ovom trenutku najveća snaga za Riječane.

Jednostavno, trener Bijelih niti u jednom trenutku nije potencirao priču o ozljedama, sva pitanja dolazila su s novinarske strane, a Bišćan ostavio dojam da je spreman uhvatiti se ukoštac s izazovima koji ga čekaju. Ovaj na Maksimiru bit će mu najveći do sada na riječkoj klupi.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 07:47