Dean Mouhtaropoulos Getty Images
SVE IDE U JEDNOM SMJERU

RUČAK KOJI JE POKAZAO KAKO STOJE STVARI U HR NOGOMETU Četiri najmoćnija čovjeka na jednoj strani, Šuker solirao, a nije bio ni na balkanskoj večeri

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 02. prosinac 2019. 12:31

U restoranu hotela Radisson Blu u subotu ručali su izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić, dopredsjednici Ante Vučemilović-Šimunović i Ante Kulušić, član Savjeta IO-a Nenad Horvatić i izbornik Zlatko Dalić. Jedna od tema bio je i - Davor Šuker. Aktualni predsjednik HNS-a, kojem se sprema detronizacija.

On je odsjeo u istom hotelu, ali nije bio na tom ručku. Nije bio ni planiran. On je imao neki sasvim drugi program. Sjednica Izvršnog odbora za koju se najavljuje da bi mogla presuditi Šukeru i pripremiti prijedlog za Skupštinu da se ide na nove izbore pomaknuta je za jedan dan, održat će se 10. prosinca.

Čelnici HNS-a stigli su do Bukurešta u nekoliko ruta. Marijan Kustić i Nenad Horvatić dva dana ranije jer Kustić je morao sudjelovati na UEFA-inu seminaru. Vučemilović-Šimunović i Kulušić tek u subotu. Davor Šuker napravio je vlastiti aranžman. Bio je u rumunjskoj prijestolnici u petak, kao i ostali članovi UEFA-ina Izvršnog odbora. Što će ostati neovisno o smjeni u HNS-u.

U petak je Luka Zajc, voditelj ureda UEFA-ina predsjednika Aleksandera Čeferina organizirao “balkansku večeru“. Okupili su se čelnici nogometnih saveza Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Hrvatske. HNS su predstavljali Kustić i Horvatić. Šukera ni tom prilikom nije bilo. On i inače voli solirati, u odnosu na ostale iz HNS-a, ali sada je specijalno napeta situacija. Pokrenut je kotač njegove smjene, je li Radisson Blu u Bukureštu dao neke dodatne odgovore?

Do novinara je tek stigla informacija “sve ide u tom smjeru”. Jedno je sigurno, hrvatskom nogometu treba vodstvo koje će jedinstveno gurati u istom pravcu. Mnogo toga danas ne štima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 04:58