Srđan Vrančić/CROPIX
VETERAN U MAKSIMIRU

Sammir: Nadam se pozivu za Euro, jer tko će me kupiti kad ne igram za Vatrene?

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. svibanj 2012. 10:56

U Dinamu je 'ostario’. Sammir je od svih nogometaša koji trenutačno dijele svlačionicu najduže u plavom dresu. Stigao je u prosincu 2006. godine, a profesionalni ugovor potpisao je 18. rujna 2007. godine.

Također je najtrofejniji od svih suigrača, do sada je osvojio 11 trofeja, 6 prvenstava, 4 Kupa i 1 Superkup, u dosadašnjim sezonama za Dinamo je ukupno zabio 55 golova. O Sammiru ste svih ovih godina mogli pročitati svašta, pa se nećemo ponavljati, u ovom slučaju zanimala nas je isključivo njegova nogometna priča. Pitali smo ga koju bi sezonu proglasio svojom najboljom u Dinamu?

- Prošlu, definitivno prošlu. Ne zbog toga što sam ukupno zabio 20 golova, već zato što sam igrao jako dobro. Baš sam bio zadovoljan, štošta mi je uspijevalo. Najljepši dan u Dinamovom dresu mi je bio onaj kad smo ušli u Ligu prvaka.

Kad je odlazio iz Dinama, Luka Modrić je kazao da ste vi njegov legitimni nasljednik u Dinamu? Jeste li opravdali njegovu prognozu?

- Mislim da jesam. Ne znam hoće li se svi, ili bilo tko, sa mnom složiti, ali moje je mišljenje da nisam razočarao Modrića, te da sam stvarno bio njegov pravi nasljednik.

Možete li napraviti karijeru kakvu je napravio hrvatski reprezentativac u Tottenhamu?

- Mogu, zašto ne bih? Ali u cijeloj priči postoji jedan veliki 'ali’...

A taj 'ali’ glasi?

- Ništa se ne može napraviti bez reprezentacije Hrvatske! Kamo ću se prodati iz Prve HNL? Tko će me uzeti?

Pa dobro, može se napraviti transfer i ako dobro odigrate kvalifikacije za Ligu prvaka sljedeće sezone?

- Dobro, to je točno. Dobre igre u Europi mogu izazvati interes klubova, ali najvažnija stvar za dobar transfer je ipak poziv u reprezentaciju. Recimo, sad uopće ne znam imam li kakvu ponudu. Nitko mi ništa ne govori.

Zašto svi šute?

- Vjerojatno se boje da ne promijenim svoje ponašanje.

U kojem smislu?

- Ne znam. Možda misle da se neću dovoljno zalagati na treninzima i utakmicama, kako bi me što prije pustili. To naravno nije točno. Nisam takav čovjek. Vrijeme je da odem iz Dinama, tu sam već šest godina. Ali neću biti razočaran ako ne odem.

Zar niste stalno ponavljali da želite otići, evo i sad ste rekli da je vrijeme za rastanak. Kako onda nećete biti razočarani?

- Zato što imam ugovor na još godinu dana. Nije previše.

Što mislite, koju će odštetu za vas istaknuti klub?

- Pa, s obzirom da imam ugovor još samo godinu dana, ne bi trebala dirati nebo. Da igram u reprezentaciji, sigurno bi bila viša.

Zar se vi još nadate da ćete dobiti poziv u reprezentaciju?

- Nadam se, naravno da se nadam. Ta nada da ću biti hrvatski reprezentativac me pokreče.

Za ovaj Euro vas gotovo više nitko ne spominje?

- Kažem vam, moja nada da ću postati hrvatski reprezentativac nikada se nije ugasila. Mogu se valjda nadati. Bila bi mi to kruna karijere. Ukoliko neću biti pozvan sada, mogu biti pozvan za sljedeće kvalifikacije. Igrati za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu bilo bi fenomenalno.

CIJELI INTERVJU MOŽETE PROČITATI U TISKANOM IZDANJU SN-a...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 20:50