Drago Sopta/CROPIX
PLAĆAJU KO' LUDI

Brazilčevi menadžeri se vratili iz Azije! Hoće li Dinamo prodati Sammira u Kinu?

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. svibanj 2012. 11:54

Menadžer Sammira Božo Slišković i njegov kolega i prijatelj Andy Bara jučer su se vratili iz Kine. Kad god menadžer Brazilca s hrvatskom putovnicom putuje izvan Hrvatske, startaju priče o mogućem Sammirovu transferu. Je li moguće da Sammir karijeru nastavi u Kini, koja je očigledno postala jako zanimljiva nogometna destinacija?

Ništa nije nemoguće, Kinezi plaćaju jako dobro. Istina je da oni radi promocije nogometa u svojoj zemlji traže velike zvijezde, a Sammir to nije. Međutim, nije niti on tako nepoznat, ima dosta europskih utakmica u nogama, ove sezone igrao je i Ligu prvaka.

Naravno da su menadžerske priče potpuno zakopčane kad se radi o mogućim transferima, ali ne treba se odmah odbaciti mogućnost da Sammir završi na nogometnom tržištu koje dobro plaća. Makar nas izvori bliski Brazilcu uvjeravaju kako on ne bi želio otići u Kinu, te da mu je prioritet Europa.

Jučer je u Maksimiru nezaobilazna tema bila reprezentativni popis Slavena Bilića, na kojem je pet igrača Dinama. Je li Čačić očekivao još nekoga iz plave svlačionice?

- Neću se petljati u posao izbornika. Bilić je tu već šest godina i pozorno prati sve naše igrače. Odlučio se za ovih pet, to je njegova odluka. Svi koji su pozvani zaslužuju poziv, a sad je li se mogao naći još netko iz Dinama? Kažem, to je Bilićeva ingerencija. Sammir je potencijal koji zaslužuje reprezentativni status, ali je imao poteškoće, nije uspio uhvatiti kontinuitet dobrih igara, pa je očekivano da nije pozvan. Što ne znači da neće biti pozvan u reprezentaciju. Tu je, naravno, i Mateo Kovačić, a imamo mi još igrača koji će biti sve bolji i bolji i kucati na reprezentativna vrata - kazao je Čačić.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 08:30