Goran Mehkek / CROPIX
RASPLET PRVENSTVA

SIMON ROŽMAN POPUT MATJAŽA KEKA, I ON JE DERBI IZGUBIO VEĆ U - DELNICAMA! Prijetili su osvetom, prštali samopouzdanjem, a onda su istrčali na teren...

Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 19. prosinac 2019. 10:21

Glasni su ovih dana bili riječki nogometaši, s Rujevice su stizale optimistične najave uoči gostovanja u Maksimiru. Govorili su da dolaze po osvetu za nedavnu “petardu” na svom travnjaku, samopouzdanje je prštalo na sve strane. No, kad je trebalo tu verbalnu hrabrost potvrditi na maksimirskom travnjaku, Riječana nije nigdje bilo, Dinamo je sve već riješio u prvih 20-ak minuta igre.

Najave su, eto, bile “pucanj u prazno”, negdje se na putu do Zagreba “smočio barut” koji su Riječani pripremali za Dinamove nogometaše. Nije prvi put, i Matjaž Kek je sa svojom Rijekom nerijetko gubio maksimirsku utakmicu već u Delnicama, to se sad dogodilo i njegovu sunarodnjaku Simonu Rožmanu. I umjesto da dobijemo novi prvenstveni zaplet, čini se da je posljednji ovogodišnji nogometni okršaj donio definitivni rasplet prvenstvene utrke, nakon samo 19 odigranih kola.

Dinamo je, naime, sebi pod bor podario 12 velikih bodova prednosti ispred drugoplasiranoga Hajduka, 13 ispred Rijeke, 14 više od Osijeka. Bit će to doista “Božić u plavom”, obje su ruke Dinamova stratega Nenada Bjelice na pokalu namijenjenom hrvatskom prvaku i doista bi se moralo dogoditi nešto nestvarno pa da Dinamo prokocka ovu veliku prednost.

Recimo to ovako: veće su šanse da Dario Juričan postane predsjednik Republike Hrvatske nego da Dinamo ne obrani naslov prvaka! Stoga će proljetni dio sezone Bjelica iskoristiti kako bi pripremao momčad za novo europsko iskušenje, kako bi se ljetni mjeseci dočekali u dobrom raspoloženju i utemeljenom optimizmu uoči lova na još jednu Ligu prvaka. Bit će “provjetravanja” svlačionice u zimskom prijelaznom roku, priliku će na proljeće neprijeporno dobiti i nadarena plava mladost, do ljeta će Bjelica iskristalizirati momčad koja će krenuti u novi europski pohod.

Ne bude li, je li, stresnih, neočekivanih i neuobičajenih situacija, koje su desetljećima opterećivale Maksimir, hrvatsko će nogometno proljeće ponuditi strahovito neizvjesnu i uzbudljivu borbu za – drugo mjesto! Koje također vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 00:10