Foto: Duje Klaric / CROPIX
PRODUŽENI GODIŠNJI?

ŠOK NA POLJUDU! JEDAN OD NAJBOLJIH IGRAČA HAJDUKA NIJE SE POJAVIO PRVOG DANA PRIPREMA 'Nikome nije objasnio o čemu je riječ, čekaju ga sankcije!'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 18. lipanj 2018. 20:32

Nije bez temelja bila bojazan o nedolasku Marka Futacsa, jer Mađar se nije pojavio prvog dana priprema. Iako je na društvenim mrežama u nedjelju prilično tužno najavio "sutra se vraćam na posao", u ponedjeljak se nije pojavio na Poljudu. Zbog toga je Hajduk na službenoj stranici poručio:

- Marko Futacs nije se pojavio na prvom okupljanju, međutim kako nije dodatno pojasnio o čemu je riječ klub će odlučiti o mogućim sankcijama.

Sportski direktor Saša Bjelanović pojasnio je što se dogodilo s Futacsem.

- Zatražio je dodatne dane odmora, ali klub mu to nije odobrio. Trebao se pojaviti na početku priprema i zato su izgledne disciplinske mjere s kojima će se suočiti - kazao je Bjelanović.

Split, 180418
Hrvatska Telekom prva liga 30. kolo utakmica: HNK Hajduk - NK Cibalie odigrana na stadionu u Poljudu.
Na fotografiji: Marko Futacs i Spiro Pericic.
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
CROPIX

Još od fizičkog napada kojeg je krajem travnja doživio na splitskom asfaltu, Futacs želi napustiti Hajduk. Dvaput je njegov menadžer kontaktirao klub, obavijestio mjerodavne da 28-godišnji napadač želi napustiti Hajduk. Ugovor s Bijelima ima još godinu dana, Hajduk traži 600.000 eura odštete, što je ekvivalent uloženog u mađarskog centarfora.

No, bez obzira na želje s obje strane, pat je pozicija. Futacs nije započeo pripreme, sankcije su spremne, ali ipak je glavno pitanje - kako riješiti spor na obostranu korist? Da Hajduk vrati uloženo, a Futacs pronađe novi klub. Jer, razvidno je da Futacs u Hajduku više ne želi igrati. Zbog toga su ga i navijači na društvenim mrežama zasuli komentarima tipa "možda ne želiš igrati, u bijelom dresu, ali pokaži više respekta prema Hajduku".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 13:01