HNL

ŠOK U MAKSIMIRU Novi portugalski izbornik na širi popis stavio petoricu Modrih!

AUTOR:
 • Alen Lesički

 • OBJAVLJENO:
 • 28.09.2014. u 09:48

 • Na izbornikovu popisu nalaze se vratar Eduardo, Ivo Pinto, Goncalo, Wilson i Machado

  Lijepa vijest dočekala je portugalsku koloniju u Maksimirskoj 128 pri povratku s gostovanja u Koprivnici. Administracija nogometnog saveza Portugala obavijestila je Dinamo kako je novi izbornik Fernando Santos na širi popis reprezentativaca koji konkuriraju za prijateljsku utakmicu s Francuskom (Pariz, 11. listopada) i kvalifikacijsku utakmicu s Danskom (Kopenhagen, 14. listopada) stavio čak petoricu njihovih nogometaša. Na izbornikovu popisu nalaze se vratar Eduardo, Ivo Pinto, Goncalo, Wilson i Machado.

  Svi navedeni imaju pretpozive, a konačnu odluku izbornik će donijeti 3. listopada. Nema dvojbe kako je Dinamova pobjeda nad Astrom 5-1 odjeknula Europom i stavila “modre” Portugalce pod izbornikov radar. Do sada je status sigurnog kandidata imao tek vratar Eduardo koji je putovao s reprezentacijom na Svjetsko prvenstvo u Brazil, a sada se u Dinamu nadaju kako će mu se na pripremama izabrane vrste pridružiti još koji suigrač. Nekako je logično da to bude Ivo Pinto čija je forma u uzlaznoj putanji već neko vrijeme.

  - Sretan sam zbog pretpoziva, ali to je tek jedan mali korak! Novi je izbornik i izgleda da traži neka nova lica koja bi se mogla nametnuti. Ako me pozove u reprezentaciju, dat ću sve od sebe da ondje i ostanem - kratko je prokomentirao Ivo Pinto.

  Inače, Fernando Santos je klupu Portugala preuzeo nedavno nakon što je bivši izbornik Paulo Bento krenuo u kvalifikacije porazom protiv Albanije. Vodstvo Saveza nije sputala ni činjenica da Santos neće moći voditi Portugal s klupe sve do posljednje utakmice kvalifikacija zbog kazne od osam utakmica koju je zaradio kao izbornik Grčke u susretu s Kostarikom.

  Uz petoricu Portugalaca, statusom seniorskih reprezentativaca mogu se pohvaliti Duje Čop, Marcelo Brozović, Domagoj Antolić (Hrvatska), Arijan Ademi (Makedonija) i El Arbi Hilal Soudani (Alžir).

  Tagovi