Damir Krajac / CROPIX
I KOVAČ GA ZVAO

Hrvatska izgubila veznjaka: Nagovaranja nisu pomogla, Ademi debitira za Makedoniju

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. listopad 2014. 12:21

Teoretski, bilo je nade. Arijan Ademi propustio je zbog ozljede start kvalifikacija protiv Španjolske i još nije debitirao za Makedoniju. Nije tajna da je posljednih mjeseci, pa i tjedana, bilo puno nagovaranja, da ne kažemo pritisaka, Dinamova veznjaka da promijeni odluku i da se ipak stavi na raspolaganje Niki Kovaču. Koji ga je, priznao je to i Ademi, također zvao i pitao je li odluka konačna. Gotovo da nema čovjeka koji mu nije savjetovao da promijeni mišljenje, čuli smo i zanimljiv komentar kako bi mnogi odavno “pali” na sva ta nagovaranja, ali je Ademi prepošten da bi se premišljao.

- Kakav bih ja to čovjek bio da pogazim svoju riječ? - rekao nam je u nedjelju nakon utakmice s Lokomotivom.

Pokupio je potrebne stvari i u ponedjeljak odletio prema Skoplju gdje će u četvrtak protiv Luksemburga (u nedjelju igra u Ukrajini), ne dogodi li se nešto nepredviđeno, debitirati za Makedoniju.

- Samo da istrčim već jednom, da završi ta priča - rekao je Ademi, koji će tako biti izgubljen za Hrvatsku.

Trebalo je to spriječiti davno prije, no, eto, sad kad Ademi igra odlično i jedan je od ključnih Dinamovih igrača, povratka nema. Je li dobro odlučio i jesu li u HNS-u pogriješili, pokazat će budućnost, ali u ovom trenutku Hrvatskoj bi svakako mogao pomoći.

Linker
07. svibanj 2024 20:01