Tom Dubravec / CROPIX
HAJDUK - ISTRA 1961 5-3

Spektakl za kraj godine: Hajduk nakon trilera srušio Istru, briljirali Milevskij i Gotal!

Hajduk je pred kraj prvog poluvremena vodio 3-0, redao priliku za prilikom, a onda je penal i isključenje Mikanovića sve promijenilo... Nastavak je donio pravu dramu
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 13. prosinac 2014. 16:13

Hajduk je pobijedio Istru 1961 u pravoj golijadi na Poljudu. Na najbolji način Bijeli su se oprostili od svojih navijača za ovu godinu. Utakmica je bila puna šokova, Hajduk je imao i vodstvo od 3:0 , ali je Istra uspjela smanjiti kada su Bijeli ostali s igračem manje nakon isključenja Mikanović. Ipak, Hajduk je na kraju zasluženo slavio, a točku na i stavio je Milevskij koji je nakon odlične igre zaslužio i pogodak što je publika proslavila skandiranjem "Mile, Mile".

Na prvi udarac čekali smo do 15. minute. Tada je Sušić s više od 20 metara pucao prema vratima Brkića, ali je lopta otišla preko gola. Hajduk je mogao povesti u u 18. minuti kada je po lijevoj strani šesnaesterca lijepo prošao Kouassi. Bjelokošćanin je zavrnuo loptu na pet metara za Milevskoga koji je pucao špicem, ali je lopta za pola metra otišla pokraj lijeve Brkićeve vratnice. Milevskij je u prigodi bio i u 23. minuti. Zdesna je ubacio Gotal, Milevskij je bio na 7-8 metara, ali nije dobro zahvatio loptu, prošla je tri metra od desne vratnice. U 27. je udarac iz daljine isprobao Caktaš, ali je lopta završila u istarskom obrambenom bloku. Hajduk je pritiskao, a Istra se branila.

Pritisak je uradio plodom i Hajduk je poveo iz opravdano dosuđenoga jedanaesterca u 30. minuti. Dvije minute nakon primljenoga gola Istra je pokušala preko Gregova koji je glavom pucao preko gola, a u idućoj akciji na drugoj strani Hajduk je povisio vodstvo. Hajduk nije stao ni nakon 2:0, nastavili su Bijeli s opsjedanjem pulskoga gola. U 38. je je Sušić slijeva zapucao, ali je lopta pogodila Gregova i otišla u korner nakon kojega nije bilo opasnosti. Nedugo zatim Hajduk je došao i do 3:0 drugim pogotkom Gotala. Istra je iz rijetkog izlaska iz svoje polovice uspjela smanjiti vodstvo Hajduka, ali su dobili i igrača više nakon isključenja Mikanović.

Nastavak je počeo udarcem Heistera s 20 metara, ali je Kalinić obranio. Istra je krenula napasti i pokušati iskoristiti brojčanu premoć na terenu. U 51. je Torcida izvela bakljadu, a Istra je uspjela smanjiti rezultat i dovesti utakmicu u neizvjesnost nakon Hajdukova vodstva od 3:0. Hajduk se pokušao oporaviti od šoka, pjesmom je to pratila Torcida. U 56. minuti Kouassi je bio u povoljnoj situaciji na lijevoj strani, no napravio je dribling previše pa je obrana Istre uspjela otkloniti opasnost. U 62. minuti je A. Milić lijepo povukao po lijepoj strani i odigrao do Milevskoga koji je odigrao dupli pas sa Sušićem. Ukrajinac je osvanuo sam pred Brkićem, ali nije uspio uputiti udarac. Na drugoj strani je opet u prilici bio Radonjić, ali s pet metara nije dobro reagirao, lopta je otišla u gol-aut. U 67. minuti je vratar Brkić napravio jedanaesterac na Milevskome, a pritom se i ozlijedio pa je na vrata stao Dreven. Stvorila se gužva nakon toga, a Jo i Milevskij su dobili po žuti karton. Milevskij je u 75. minuti lijepo dodao za Kouassija, istrčao je s vrata Dreven, Kouassi je pokušao lobom, ali je prebacio vrata.

Činilo se da je utakmica gotova, ali je Blagojević iz slobodnoga udarca smanjio na 4:3, ali je minutu kasnije Milevskij riješio pitanje pobjednika pogotkom za 5:3.

HAJDUK - ISTRA 1961 5-3 (Caktaš 30-11m, 72, Gotal 33, 42, Milevskij 88 / Radonjić 45-11m, 51, Blagojević 86)

KRAJ UTAKMICE!

88. minuta - Ekspresna kontra Hajduka, Balić je sve namjestio Milevskom koji je bez problema matirao Drevena! Nevjerojatna utakmica na Poljudu...

86. minuta - Blagojević je iz slobodnog udarca sa 16 metara zakucao loptu sami kut mreže. Kalinić nije mogao ništa, ali čini se da nije najbolje namjestio živi zid.

76. minuta - Kouassi je bio sam ispred Drevena, ali je pucao visoko preko gola.

72. minuta - Mijo Caktaš je savladao Drevena!

67. minuta - Brkić je srušio Milevskog, penal za Hajduk! Vratar Istre nepotrebno je srušio Ukrajinca skroz na lijevoj strani, a usput se i ozlijedio...

62. minuta - Milevskij je promašio meč-loptu! Bio je sam ispred Brkića, ali se spetljao i prilika je otišla u nepovrat.

56. minuta - Igra se bez obrana! Frcaju akcije na obje strane, večeras bi moglo biti još golova...

51. minuta - Istra se vraća u utakmicu! Obšivač je ubacio s desne strane, Bradarić je promašio loptu, a Radonjić iz blizine zabija svoj drugi gol...

47. minuta - Ako je suditi po nastavku utakmice, ova utakmica definitvno još nije gotova. Puljani su nakon dva kornera stvorili dvije velike gužve, a Bijeli su se grčevito spašavali.

Počelo je u nastavku.

Kraj prvog poluvremena!

45. minuta - Mikanović je s leđa srušio Jordana. Jedanaesterac za Istru i crveni karton za beka Hajduka! Radonjić je precizan i utakmice se ponovno komplicira!

42. minuta - Istra se po prvi puta okuražila napasti s više igrača, a Hajduk ih je odmah kaznio. Milevskij je sjajnom lopto izbacio Gotala samo ispred Brkića, napadač Hajduka ga je elegantno zaobišao i pogodio praznu mrežu.

33. minuta - Munjevita akcija Hajduka i novo slavlje na Poljudu! Milevskij je krasno loptom izbacio Caktaša na desnoj strani koji je u sredini pronalazi Gotala, a Hajdukov napadač iz blizine posprema loptu pod gredu.

30. minuta - Jedanaesterac za Hajduk nakon što je Blagojević neoprezno igrao rukom! 'Zakrpani' Mijo Caktaš bio je precizan, Hajduk vodi!

27. minuta - Obšivač je u 16-ercu pogodio Caktaša laktom u glavu, ali sudac Jović je procijenio da to nije bio prekršaj za jedanesterac. Caktaš je krvave glave izašao s terena...

22. minuta - Novi promašaj Milevskog. Sada ga je u srcu 16-erca pronašao Gotal, a Ukrajinac ovog puta potpuno krivo zahvaća loptu.

19. minuta - Kakav promašaj Milevskog! Kouassi je s lijeve strane ubacio prizemnu loptu, a Ukrajinac je sa šest metara promašio okvir gola.

18. minuta - Stalno se igra ispred gola Istre, ali hajdukovci ne mogu pronaći pukotine u gostujućoj obrani.

11. minuta - Prva akcija Istre i sreća za Hajduk. Jo je pobjegao na desnoj strani, u sredini je imao usamljene Radonjića i Jordana, ali Brazilac je promašio loptu...

6. minuta - Bradarić je tukao s više od 20 metara, lopta je otišla ravno u ruke Brkića.

5. minuta - Po nokautiranog Nižića stiglo je vozilo hitne pomoći, umjesto nesretnog braniča u igri je Vuković.

1. minuta - Već u 20 sekundi utakmice Dino Mikanović je nogom u glavu pogodio svog suigrača Nižića koji je ostao nepomično ležati na travnjaku. U sekundi se oko njega stvorila liječnička služba.

Utakmica je počela!

Na Poljudu je oko 5.000 gledatelja, ali taj će se broj još 'podebljati' kroz nekoliko minuta.

HAJDUK: Kalinić, Nižić (od 5. Vuković), Maloča, Milić, Mikanović, Bradarić, Sušić, Caktaš, Kouassi, Gotal, Milevskij.

ISTRA 1961: Brkić, Obšivač, Graf, Gregov, Heister, Blagojević, Vukman, Ivančić, Jordan, Jo, Radonjić.

Linker
26. travanj 2024 11:15