Ivajlo Petev / Hanza Media, sn ilustracija
OBJAŠNJENJE IZ KLUBA

SPORTSKE NOVOSTI PRVE DONOSE - EVO ZAŠTO JE PREKO NOĆI SMIJENJEN IVAJLO PETEV 'Da smo ovo pustili dalje, Dinamo bi došao u nemoguću situaciju!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. srpanj 2017. 13:12

Bugarski stručnjak Ivajlo Petev više nije trener Dinama, objavio je nakon noćašnjeg potresa u Maksimiru i zagrebački nogometni prvoligaš i aktualni hrvatski doprvak na svom službenom internetskom portalu.

"GNK Dinamo i gospodin Ivajlo Petev sporazumno su dogovorili raskid suradnje. Od petka, 13. srpnja gospodin Petev više nije glavni trener Dinama", stoji u kratkom priopćenju u kojem se ne navode pojedinosti oko raskida suradnje s bugarskim trenerom.

Nagađanja oko noćne smjene prekinuo je predsjednik kluba Mirko Barišić te za Sportske novosti objasnio razloge ovako naglog poteza, i to dva dana prije početka nove sezone.

"Petev je dobar momak, ali mi hoćemo biti momčad. Petev zna svoj posao, ali nije uspijevao stvoriti momčad, nije napravio ono smo očekivali. Nažalost... Imali smo puno strpljenja, puno razloga da mu vjerujemo, ali on uz najbolju volju nije uspio. To se najviše manifestiralo na ovim pripremama, koje su ključne. Da smo to pustili dalje, došli bi u nemoguću situaciju. Zato, bolje je spriječiti nego liječiti, zato je došlo do prekida suradnje", objasnio je za SN predsjednik Barišić i dodao da će momčad voditi dosadašnji trener Dinama II, Mario Cvitanović.

Ronald Gorsic / Hanza Media
CROPIX

Petev je na klupu Dinama sjeo prije nešto manje od godinu dana, zamijenivši Zlatka Kranjčara. No, pod njegovim vodstvom prekinuta je Dinamova desetogodišnja nadmoć u hrvatskom prvenstvu te je Rijeka prvi put u klupskoj povijesti osvojila naslov prvaka, a nadigrala je Dinamo i u finalu Kupa.

Prije nego što je došao u Dinamo, Petev je vodio bugarske klubove Ljubimec, Ludogorec i Levski iz Sofije. Bio je jednu sezonu na klupi ciparskog AEL-a iz Limassola, a dvije godine je vodio i bugarsku reprezentaciju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 12:43