CROPIX
OD DANAS - GRB I DRES SU SVETINJE

VIDEO IZVANREDNE PRESICE NA MAKSIMIRU: NAKON ŠOKANTNE SMJENE - HRABAR NASTUP NOVOG TRENERA 'Nitko u Europi nema to što ima Dinamo!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. srpanj 2017. 13:51

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, 42-godišnji Mario Cvitanović, zamijenio je Ivajla Peteva na mjestu klupi zagrebačkog Dinama. Novi šef stručnog stožera već je predstavljen na izvanrednoj konferenciji za medije u Maksimiru, održanoj danas od 13.30.

Cvitanović, osim što je bivši igrač Modrih s više od sto nastupa u Dinamovom dresu, potpisnik je najboljeg rezultata juniorske momčadi, koja je pod njegovim vodstvom stigla do četvrtfinala Lige prvaka, ali je zbog proceduralne pogreške i nastupa igrača koji na to nije imao pravo izgubila priliku nadmetati se s Barcelonom za plasman među četiri najbolje momčadi.

Mnogi igrači koje je tada vodio, poput Olma, Gojaka, Benkovića, Sose i Mora, danas su dio prve momčadi, što je vjerojatno bio jedan od razloga da Cvitanović prvu priliku za vođenje seniorske momčadi dobije upravo na Dinamovoj klupi.

Cvitanović je pred novinare izašao u društvu glasnogovornika kluba Alena Lesičkog i sportskog direktora Marijana Vlaka, koji je odmah na početku naglasio:

"Cvitanović nije privremeno rješenje, potpisali smo ugovor na godinu dana i vjerujemo da je on naše dugoročno rješenje".

Cvitanović je nakon toga praktički predstavio sam sebe...

"U mome slučaju ne bi trebalo biti problema s upoznavanjem, ali mi ćemo se još bolje upoznati i postaviti nove zahtjeve pred igrače", rekao je Cvitanović pa napravio malu digresiju:

"Dajte samo prije nego krenemo dalje... moram se svim ispričati, prijateljima i navijačima koji šalju čestitke i zovu, nisam stigao nikome odgovoriti jer mi već radimo, analiziramo i donosimo odluke, a posla je zaista puno".

Koje ste probleme u igri Dinama detektirali, bilo je jedno od novinarskih pitanja.

"Ne bih pričao samo o problemima jer ima Dinamo i dobrih stvari u igri. Međutim, treba po meni staviti naglasak na individualnu kvalitetu koju ova ekipa posjeduje, i jednu posebnu mladost. Nijedan klub u Europi nema ovakvu individualnu kvalitetu mladih igrača! A na nama je sada da napravimo kolektivnu igru,, onakvu kakvu bismo mi željeli. Molio bih vas da ne pitate što mislim o treneru Petevu i njegovoj igri jer ga iznimno poštujem. Ja ću postaviti svoje zahtjeve u okviru sustava igre da dobijemo što prepoznatljiviji, napadački dominantni stil igre. Znači, veliki posjed, stalni pritisak na protivnika, dobar ritam jer to je moderni nogomet i bez toga neće ići. Bez brzine donošenja odluka neće ići! Ja ću to tražiti i inzistirati na svakom treningu. Sigurno da za to treba vrijeme koje mi nemamo jer igramo već za dva dana u prvenstvu, ali to moramo postići. To nije samo moja želja, već i želja svih nas. Nadam se da je to želja i igrača", rekao je Cvitanović i posebno naglasio ovo:

"Ja se ne bojim, želim izazove, dajte da se borim, dajte mi priliku. Rezultati? Svjestan sam da ne mogu postati trener Real Madrida koji je osvojio duplu krunu. To ne ide. Napravit ću najviše što mogu, dat ću sve svoje znanje i svu svoju emociju, a isto to želim i od igrača. Želim da igrači shvate što znači Dinamov dres, Dinamov grb i da shvate da je biti igrač Dinama velika čast! Siguran sam da će tako i biti".

Linker
18. travanj 2024 22:29