Damir Krajac / CROPIX
POSLIJE SLAVLJA U ZAPREŠIĆU

'SREĆA DA NE ZNA NAŠ JEZIK I NE ČITA PORTALE' Zanimljiv komentar Hajdukovog trenera o junaku susreta nakon uvjerljivog trijumfa

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 03. ožujak 2019. 19:14

Inter i Hajduk odmjerili su snage u 23. kolu HNL-a na gradskome stadionu u Zaprešiću. Bolji su bili Bijeli 3:1, a posebno se istaknuo Hajdukov Brazilac Jairo koji je postigao dva majstorska pogotka. Mijo Caktaš dodao je treći i time potvrdio pobjedu, a počasni pogodak za Žuto-plave zabio je Bugarin Tsonev u posljednjim sekundama utakmice.

Trener Hajduka Siniša Oreščanin bio je, razumljivo, vrlo zadovoljan:

- To je tako, kad se pobijedi trener je pametan, a kad se izgubi onda drvlje i kamenje... Jasno mi je to. Jako smo dobro secirali Inter s obzirom na njegove "valunge", uspone i padove u igri, malo smo se mi zadovoljili u drugom dijelu prvog poluvremena, malo se uspavali i pali, pomislio sam samo da ne bismo primili zalutali gol. Potencirali smo to na odmoru da im ne smijemo dati priliku da se dignu. Nego da im zabijemo treći gol – raspričao se Oreščanin za Slobodnu Dalmaciju.

Kako vam se čini ova pobjeda u smislu delikatnog trenutka i juriša na Europu koja ipak jest imperativ, makar negdje šoto-šoto, prigušeno...

- Želimo Europu, imamo svoje bodovne kalkulacije, ali nikad ja to ne potenciram javno, to ostaje samo u mojoj bilježnici. Gledamo isključivo utakmicu po utakmicu. Ne želim to ni komunicirati u svlačionici. Zbrajamo mi bodove, ali...

Dobro, onda Jairo, Caktaš, komentar, samo nemojte reći da ne volite pojedinačno...

- Jairo, Caktaš, da, volim govoriti o momčadi, a ne pojedincima, na momčadskoj igri inzistiramo, to je naš svjetonazor, jedan dan Jairo i Caktaš, drugi put netko drugi, moramo biti raznovrsni i što se tiče strijelaca.

Zagreb, 030319.
Gradski stadion Zapresic.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.hnl, 23.kolo, seniori, utakmica: Inter Zapresic - HNK Hajduk.
Na fotografiji:  Sinisa Orescanin.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Je li ovo najdominantnije poluvrijeme Hajduka?

- Ja se nadam da se moglo uživati danas, ali imali smo i ranije dobrih partija. I otprije. Novo dokazivanje nam je bitno. Proveselit ćemo se jedan dan, rekuperati, a onda idemo dalje.

Žalili smo se na realizaciju, a otvorenje utakmice je bilo kao iz snova, što se tiče Hajduka, dakako? Šta ste Jairu davali jesti ovaj tjedan?

- Jeo je što i inače, samo sam mu porcije podrške servirao da bude pozitivan. Nadam se da ne čita portale i ne zna naš jezik. Imam uvijek uvjerenje da će naš način igre ispoljit se na najbolji način.

Iznenadili ste sa Jradijem u prvom sastavu, a Kalik je ostao u Splitu?

- Imamo konkurenciju u veznoj liniji, želimo držat tenziju da su svi važni, bodujemo trening sve te stvari kroz tjedan vrednujemo.

Tako je i Vučur zaigrao, a ozlijedio se, što mu je, desno koljeno?

- Da, Vučur, kroz trening poštujemo neke stvari. Nadam se da nije strašni kod Vučura, kad mu otok splasne i snimi se...

I onda je rekao ono s početka teksta:

- Kad se pobijedi, trener je pametan, a kad se izgubi onda drvlje i kamenje – nasmiješio se. I njemu je drvlje i kamenje palo sa srca.

Samir Toplak: Hajduk nas je prošetao. Dva naivna gola smo primili

Samir Toplak, trener Intera iz Zaprešića rekao je brzo, hitro, uzbuđeno, kakav već jest, temperamentni Zagorac:

- Poluvrijeme za zaborav, Hajduk nas je prošetao. Dva naivna gola smo primili. I još smo dobro i držali tih 2:0. Otvorili smo drugo polvrijeme sa šansom Raka, da je to zabio, tko zna kaj bi bilo... Brine me ozljeda Tatomirovića, to me brine više od poraza i to je za nas pogibeljno (koljeno, a Ivan Tatomirović im je inače došao iz Smederevske Palanke.

Golovi su i klasa Jaira?

- Ma, mi uvijek naiđemo na takve igrače, koji kad nikome ne mogu zabiti, zabiju nama! Ne mre nam zabit tak prvi gol... Može on imat klasu, ali mora i obrana nešto uradit. Drugi gol je jedan na jedan i kaj sad... A treći gol Hajduka ono što smo najviše radili, da će tamo na centaršut doći Caktaš i skočiti. I nismo obranili. Mi smo htjeli napasti njihovo napadanje preko Palaverse, to smo vježbali, tu otet loptu, sve smo dobro snimili, ali nismo ništa uradili da ih osujetimo, a to smo morali prepoznati. Oni su imali brdo prostora...

Zagreb, 030319.
Gradski stadion Zapresic.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.hnl, 23.kolo, seniori, utakmica: Inter Zapresic - HNK Hajduk.
Na fotografiji:  Samir Toplak.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

I onda se zagledao, rekao je Toplak:

- Nema onih splitskih novinara ovdje koji me pitaju u Splitu plašim li se hoću li ostati i dalje trener?

Nema, to je naš kolega Toni Bilić!

- E, pa pozdravite mi ga!

Hoćemo, nego, onda, plašite li se za svoju poziciju? - pitali smo Toplaka, ali je nastala već sveopća graja i žamor, pitanje je zapelo, zamrlo i iščezlo u naraslim decibelima, a Toplak je unatoč porazu bio dobro raspoložen. Izgubio je od boljega.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 08:16