Cropix
AUTSAJDERI IZNENADILI

ŠTO JE KOVAČ DOBIO? Kovačić će ubrzo biti vođa, Jedvaj ugrozio Lovrena

Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 13. studeni 2014. 10:20

Niko Kovač je u prijateljskoj utakmici Hrvatske i Argentine bogatiji za barem tri saznanja i čekaju ga slatke brige uoči nedjeljne kvalifikacijske protiv Italije na San Siru.

Autsajderi s petljom

Pričuvna garnitura Nike Kovača - izbornik ih je u najavi odbijao zvati B-momčad, ali ih je na koncu prozvao “underdogsima”, odnosno autsajderima - nije samo stoički istrpjela očekivane napade zvjezdane argentinske momčadi, nego je na trenutke demonstrirala vrlo atraktivan nogomet. U prvom poluvremenu smo na trenutke gledali tako lepršave i kombinatorne izlaske iz prve trećine terena da smo gotovo zaboravili na Modrića, Rakitića i druge velemajstore koji godinama nose igru nacionalne momčadi. Ako je tražio novu bušotinu talenta, Kovač može biti zadovoljan. Pronašao je kvalitetne alternative za najmanje tri pozicije u momčadi.

Generacija stopera “coolera”

Tin Jedvaj s navršenih 18 igra tako samouvjereno kao da ima stotinu velikih utakmica u nogama, a bogme niti Marko Lešković (doduše pet godina stariji) u tom smislu ne zaostaje puno. Ako i postoje razlozi za alarm glede Lovrenove forme, oni se od sinoć dotiču prvenstveno Liverpoolove svlačionice. Premda tek izašao iz nogometnog puberteta, Mateo Kovačić također je pokazao da je s pravom u krugu 12 ili 13 najozbiljnijih kandidata za dres, pripadnik “novog vala” koji će brzo preuzeti uzde reprezentacije. Onaj bijeg iz duela i majstorski podvaljena lopta za vodeći gol dokaz su čiste klase.

Sharbini oživio, Badelj se pojavio

Po djelima Matjaža Keka tiražni je Coelho navodno napisao “Alkemičara”. U rukama Rijekina trenera čak je i za ozbiljan nogomet otpisani Anas Sharbini prvo živnuo, a sada i potpuno oživio. Nakon Hajduka i predugog godišnjeg odmora u Saudijskoj Arabiji činio se izgubljenim za profi nogomet, ali ove jeseni Anas ponovno pokazuje talent izvanserijskog španera. Proces rehabilitacije zapaženom je igrom otvorio i Milan Badelj, u nacrtima Igora Štimca vrlo važan čovjek, u međuvremenu malo zaboravljen…

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 07:20