Srdjan Vrancic / CROPIX
NEŠTO SE MORA PROMIJENITI

STOŽERNIK ŠAMPIONSKOG SASTAVA OTVORIO DUŠU 'To je glavni krivac svih naših neuspjeha!' DOMAĆI TEREN KAO KAZNA 'Iskreno, meni je lakše igrati u gostima

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 24. studeni 2019. 11:57

Dario Župarić ovoga je tjedna finalizirao svoj transfer u Portland, ali je odmah odbacio svaku priču o odlasku i u prvi plan gurnuo Inter.

- Za mene je to završena priča, ja sam tijelom i duhom u Rijeci do kraja polusezone, a onda ću razmišljati za dalje - rekao je Župarić pa se osvrnuo na Inter.

- Ponoviti poluvrijeme iz Osijeka? Ma možemo i 90 minuta igrati loše ako pobijedimo. Moramo početi igrati na rezultat, ništa nam ne znači ako 45 minuta igramo dobro pa izgubimo utakmicu. U Zaprešiću treba pobijediti makar i golom u 90. minuti, igrati glavom, a ne srljati... Inter je iskusna momčad, znaju krasti vrijeme, valjat se po podu i samo će nas dovesti u nervozu ako im dopustimo.

A onda je Župarić otvorio dušu na konstataciju da Rijeka u zadnje vrijeme bolje rezultate ostvaruje u gostima.

- Na sve je najviše utjecala negativna energija i sve što se događalo u klubu i oko kluba u zadnjih godinu dana. Trenutno je lakše igrati u gostima nego na Rujevici. Svi znamo da ova sezona ne ide kako bismo željeli, a želimo se boriti za prvo mjesto, osvojiti Kup, igrati Europu... Ima još dosta utakmica do kraja i mislim da se može napraviti dobar posao ako se opet počne razmišljati samo o nogometu, ako svi budu jedva čekali utakmicu na Rujevici i ako budemo lomili suparnika zajedno sa svim tribinama, a ne da krenu zvižduci na prvu loptu koja se vrati unatrag. Meni je iskreno lakše igrati u gostima, tamo ne osjećam nikakav pritisak, igramo neopterećeno i mislim da bi se to trebalo promijeniti i da će ljudi koji vole Rijeku stati uz nas i mlade igrače koje su zazivali toliko vremena a danas ih ima puno.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 22:20