CROPIX
KRAJ PRIPREMA

TO JE RIJEKIN NAČIN FUNKCIONIRANJA - EVO TKO SU GLAVNI KANDIDATI ZA ODLAZAK S RUJEVICE Igor Bišćan sprema generalku s tri igrača koja još mogu otići

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 25. siječanj 2019. 16:48

Nogometaši Rijeke danas će od 17 sati na Rujevici (bit će otvorena samo zapadna tribina) protiv slovenskog prvoligaša Krškog odigrati posljednju provjeru uoči nastavka prvenstva, koje otvara zaostalom utakmicom iduće srijede u Koprivnici protiv Slavena Belupa.

Pred Bijelima je ono što se popularno naziva generalkom, svojevrsni ispit učinjenog tijekom priprema i predstavljanje domaćoj publici onoga što bi momčad mogla pokazati u nastavku sezone. Hoće li doista biti tako? U slučaju Rijeke - a u velikoj mjeri zbog specifičnosti prijelaznog roka, koji će završiti tek nakon što Bijeli odigraju tri proljetne utakmice - ta generalka najčešće malo toga pokaže upravo zbog činjenice da se neki od ključnih poteza mercata tek moraju povući.

Drugačije neće biti ni danas; koliko god da su na Rujevici željeli Igoru Bišćanu omogućiti mirne prve pripreme i slaganje momčadi s kojom će na proljeće napadati Rabuzinovo sunce i titulu viceprvaka u HNL-u, dojam je da zimski prijelazni rok na Rujevici tek mora početi. Naravno, već se nešto događalo po pitanju dolazaka (Halilović, Vuk) i odlazaka (Grahovac, Zuta), ali tek će eventualni transferi Hebera, Župarića i Gorgona bitno početi krojiti izgled momčadi.

Tako mora biti

Jednostavno, to je Rijekin način funkcioniranja, i zamjenik sportskog direktora Ivan Mance na predstavljanju Tibora Halilovića istaknuo je da Bijeli tako djeluju zadnjih deset prijelaznih rokova i to je nešto što se ne može promijeniti, koliko god Matjaž Kek svojevremeno apelirao na klupsko vodstvo i javno isticao da ne zna koga će iduće jutro pronaći u svlačionici.

Iste brige sada zasigurno okupiraju i misli Igora Bišćana, koji će na današnjoj utakmici protiv Krškog izvesti Hebera, Župarića i Čanađiju (u ovoj je skupini i Gorgon, ali neće igrati zbog ozljede), a da pritom nije siguran da će na njih moći računati u srijedu protiv Slaven Belupa (na Hebera sigurno neće jer ima tri žuta kartona).

Krško će dakle pokazati koliko Rijeka može u ovom trenutku, a idući tjedni u kojem će sastavu Bijeli odigrati proljeće. Neće biti iznenađenje ako nekima ovo bude zadnja utakmica u riječkom dresu.

Linker
26. travanj 2024 20:35