Matija Djanjesic / CROPIX
ANALIZA DERBIJA

TRENER HAJDUKA PRIZNAO: 'NISMO BILI NA RAZINI PROTEKLIH UTAKMICA' Bišćan o nastupu poznatog pojačanja: 'Pokazao da može biti jako neugodan'

IZJAVE TRENERA Oba stratega zadovoljna remijem u jadranskom derbiju
Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 17. veljača 2019. 08:54

Igor Bišćan i Siniša Oreščanin gotovo su jednako vidjeli utakmicu na Rujevici u kojoj su Hajduk i Rijeka remizirali bez pogodaka.

- Hajduk je bio bolji u prvom poluvremenu, a Rijeka u drugom, stoga je izjednačeni rezultat realan - suglasno su iskazali suparnički treneri.

Ipak, Siniši Oreščaninu prednost jer nije bilo mnogo splitskih bodova na Rujevici otkako je riječke nove ere.

- Gledajući kontekst cijelog poluvremena, mislim da smo dominirali i kontrolirali ritam, bez obzira što su domaćini imali najbolju priliku koju je Posavec jako dobro obranio. U nastavku nas je Rijeka pokušala ugurati u našu polovicu, na ‘refule’ je u tome i uspijevala. Iskreno, za nešto konkretnije nam je nedostajala srednja linija, bilo je otvorenog terena, ali ne i naše finalizacije, završnog pasa - rekao je trener gostiju.

Nametanje posjedom

Stiglo je pitanje o nedovoljnoj rastrčanosti njegove momčadi, iako je dojam da su bili rastrčaniji od dosta pasivnih domaćina.

- Pa, mogu se složiti da nismo bili na razini proteklih utakmica, no ne smijemo zaboraviti da nam je ovo treća teška utakmica zaredom. I taktički smo malo lošije stajali povremeno... Ne znam kakav je bio riječki plan, ali mi se uvijek želimo nametnuti posjedom i mislim da smo to na Rujevici pokazali. Idemo dalje, bod na Kvarneru uvijek je dobar, gledam ovaj remi kao korak naprijed, na njemu ćemo graditi samopouzdanje i pozitivu - zaključio je Oreščanin.

S druge strane, Igoru Bišćanu nije lako s obzirom da mu je svlačionica postala bolnica na kraju grada, a prijelazni rok je završen. Neovisno o tome, neobično je vidjeti većinski beskrvne, jalove i pasivne Riječane, pogotovo na domaćem terenu, stoga smo upitali trenera je li možda plan bio dozvoliti Hajduku posjed lopte?

- Plan je bio stati u blok jer je situacija tako nalagala. O ozljedama već sve znate, a imali smo 3-4 upitna igrača za ovu utakmicu jer je viroza poharala momčad. Recimo, Gorgon je u petak navečer imao temperaturu, ali je kapetanski stisnuo zube, osjetio važnost trenutka. Dakle... Da, često smo bili previše pasivni, međutim, zaista nije bilo jednostavno iznijeti ovu utakmicu.

Zadovoljan rezultatom?

- Bilo je tvrdo i čvrsto, zadovoljan sam igrom, energijom, pristupom i trudom. Uzimamo mnogo toga pozitivnog iz ovog remija bez pogodaka jer je Hajduk momčad koja zaslužuje europski plasman. Ne plačemo zbog izostanaka, ali...

Nije fer prema klincima

Kakvo je fizičko stanje Roberta Murića, ušao je 15-ak minuta, unio živost?

- Da, odigrao je nekoliko zanimljivih poteza, pokazao da može biti jako neugodan. Možda sam mu mogao dati više minuta, ali kada netko nije na fizički top razini, onda mu treba da uhvati ritam utakmice, pa se može dogoditi svašta. Nadam se da će igrati više protiv Rudeša!

Za kraj, pogled na klupu nije nudio neki optimizam i prostor za reakciju.

- Možda sam mogao malo više riskirati, ali smatram da nije fer ubacivati klince u ovakvoj utakmici, pa je i tu dio odgovora zašto smo prvi dio odigrali nešto slabije jer da smo jurišali, ne znam koliko bi se potrošili za završnicu.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 00:10