Matija Djanjesic / CROPIX
DERBI 21. KOLA PRVE HNL

VIDEO: BITKA NA RUJEVICI ZAVRŠILA PODJELOM BODOVA Jadranski derbi obilježila sudačka odluka s početka utakmice i briljantne obrane Hajdukovog vratara

U sklopu 21. kola HNL-a na Rujevici je odigran veliki Jadranski derbi. Rijeka i Hajduk remizirali su u susretu bez pogodaka, a utakmicu su obilježile velike obrane vratara Hajduka Josipa Posavca i sporna situacija iz 14. minute u kojoj je sudac poništio pogodak gostiju iz Splita.
Piše: HinaObjavljeno: 16. veljača 2019. 13:18

RIJEKA - HAJDUK 0:0

RIJEKA: Sluga; Lončar, Župarić, Escoval, Mamić, Kvržić, Halilović, Pavičić, Acosty, Gorgon, Puljić

HAJDUK: Posavec; Tudor, Ismajli, Lopez, Bradarić, Nejašmić, Palaversa, Caktaš, Hamza, Tahiraj, Jairo

Bio je to susret s vrlo malo prilika u kojemu su u prvom poluvremenu bolji bili gosti iz Splita, dok je u nastavku domaćin imao više od igre.

Najzanimljivija situacija dogodila se već na samom startu utakmice, preciznije u 14. minuti kada je Hamza zatresao mrežu domaćina nakon Bradarićevog ubačaja, no suci su tu vidjeli Jairov prekršaj u napadu. Klupa Hajduka nije se složila s tom odlukom te je burnim reakcijama s klupe to dala i do znanja.

Ipak, niti jedan sastav nije uspio materijalizirati razdoblja svoje dobre igre pa je podjela bodova realan ishod.

Pred 7.000 gledatelja sudio je Jović iz Zagreba.

Rijeka je sada druga sa 38 bodova, jednim više uz utakmicu više od trećeg Osijeka, dok se šesti Hajduk bodovno izjednačio s petom Goricom, koja od 17.30 sati igra protiv Intera, oba sastava imaju po 30 bodova.

Na vrhu je Dinamo sa 51 bodom.

RIJEKA - HAJDUK 0:0

RIJEKA: Sluga; Lončar, Župarić, Escoval, Mamić, Kvržić, Halilović, Pavičić, Acosty, Gorgon, Puljić

HAJDUK: Posavec; Tudor, Ismajli, Lopez, Bradarić, Nejašmić, Palaversa, Caktaš, Hamza, Tahiraj, Jairo

---------------------------------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE

90'+2' - Taktičku zamjenu radi Bišćan. Izlazi kapetan Gorgon, a mijenja ga Makedonac Stefan Ristovski koji će odigrati posljednje sekunde susreta.

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

89' - Žute kartone dobili su Fran Tudor i Barry Hamza zbog prigovora sucu Franu Joviću nakon jednog dosuđenog prekršaja. Siniša Oreščanin je i zbog ove sučeve odluke bio vrlo bijesan i protestirao je na klupi.

85' - Još jedna velika prigoda! Puljić je bio najviši u skoku i pucao je glavom, ali njegov udarac sigurno hvata Posavec.

83' - Prilika za Rijeku. Pavičić je ispremiješao obranu Hajduka i pucao s vrha šesnaesterca, no predugo se namještao na udarac i lopta je završila u bloku.

75' - Napokon mijenja i Igor Bišćan. Izlazi Tibor Halilović, a ući će Robert Murić, bivši igrač Dinama i Ajaxa.

70' - I treća zamjena u momčadi Hajduka. Izašao je Palaversa, a zamijenit će ga Anthony Kalik.

65' - Šansa za Bijele! Ubacio je Gyurcso iz kornera, Ismajli je bio najviši u skoku, ali njegov udarac glavom odlazi iznad vrata.

61' - Oreščanin odmah radi i drugu zamjenu. Izaći će Tahiraj, a priliku dobiva Adam Gyurcso.

55' - Bradarić ipak neće moći nastaviti susret i Oreščanin je prisiljen napraviti zamjenu. Umjesto kapetana Bijelih ušao je André Fomitschow.

53' - Sjajan udarac i još bolja obrana! Acosty se izborio za udarac na vrhu šesnaesterca i lijepo naciljao suprotne rašlje, a Posavec je prekrasnom paradom obranio taj pokušaj!

49' - Šok za Hajduk! Ozlijedio se kapetan Domagoj Bradarić i trenutno mu se ukazuje pomoć pokraj terena. Čini se da je dobio neugodan i vrlo bolan udarac u stopalo. Ponovljena snimka pokazuje da je kapetan Rijeke Alexander Gorgon nenamjerno, u borbi za loptom, nagazio Bradarića.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na Rujevici. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - U prvome dijelu Jadranskoga derbija nije bilo previše događanja. I Bišćan i Oreščanin mnogo taktiziraju i igraju s puno opreza. Najveću prigodu imao je Hajduk kada je Hamza zatresao mrežu, ali je zbog Caktaševa prekršaja pogodak poništen.

45' - Neće biti sudačke nadoknade i sudac Jović šalje igrače u svlačionicu.

41' - I opet prijeti Hamza, ovaj put s desetak metara, a njegov udarac završio je samo u reklami iza gola.

40' - 'Požutio' je sada i Lončar zbog prekršaja s leđa na Hamzi.

34' - Hamza se odlučio na udarac s oko 30 metara, ali i taj je udarac išao pored gola i nije bilo veće opasnosti za Simona Slugu.

31' - Prvi žuti karton opravdano je dobio Ismajli zbog prekršaja na Puljiću na sredini terena.

27' - Još jednom Siniša Oreščanin nervozno prosvjeduje zbog jednog prekršaja Mije Caktaša. Trener Hajduka smatrao je da prekršaja nije bilo te je uputio bujicu oštrih riječi glavnome sucu Franu Joviću.

23' - Kakva obrana Josipa Posavca! Kvržić je sjajno ubacio u peterac, Puljić je atraktivno opalio isprve iz voleja, a njegov udarac fantastično brani vratar Hajduka!

22' - Još jednom prijete Bijeli! Jairo je primio jedan ubačaj na vrhu šesnaesterca i spustio za Caktaša, a njegov udarac odlazi pored vratnice.

18' - Prilika za Hajduk! Palaversa je potegnuo s oko 25 metara, bio je to dobar udarac, ali lopta je prohujala malo iznad grede.

14' - Zatresla se mreža Rijeke, Hamza je pogodio rašlje nakon Bradarićevog ubačaja, no suci su označili Jairov prekršaj u napadu. Oreščanin i cijeli stručni stožer Hajduka oštro su protestirali protiv te odluke.

12' - Prvo veće uzbuđenje dogodilo se tek u 12. minuti. Acosty je izbio sam pred Posavca, vratar Hajduka bio je brži na toj lopti, no svejedno su suci označili zaleđe.

5' - I dalje traje početno ispitivanje snaga. Hajdukovci zasad imaju inicijativu, ali igra se s dosta opreza, ni Bišćan ni Oreščanin ne žele ući u nepotreban rizik na samome početku.

1' - Počela je utakmica u Rijeci.

---------------------------------------------------------------------------

14.55: Igrači su istrčali na Rujevicu. Glavni sudac je Fran Jović iz Zagreba. Oko 7500 gledatelja je na tribinama. Sve je spremno za Jadranski derbi!

14.00 - Poznati su sastavi za Jadranski derbi.

Rezultati by SofaScore

Linker
08. travanj 2024 08:10