Duje Klaric / CROPIX / CROPIX
ČAROBNJAK IZ NIGERIJE

TRENER HIT MOMČADI HNL-A U 'PROBLEMIMA' ZBOG NAPADAČA KOJI JE ODUŠEVIO ČITAVU HRVATSKU 'On je strašan igrač...ne da se bojim, nego se jako bojim...'

GORICA Peta pobjeda u gostima zaredom i još jedna čudesna partija nigerijskog ofenzivca što već ‘plaši’ trenera Jakirovića
Piše: Toni RoićObjavljeno: 01. studeni 2018. 18:58

Gorica je očito odlučila potući mnoge rekorde u debitantskoj prvoligaškoj sezoni. Pisat će se o tome na proljeće, ali već ovih pet uzastopnih pobjeda u gostima domet su za naklon do poda. Poslije Hajduka, Istre, Osijeka i Slavena, u subotu je svoj travnjak pognutih glava napustio i zaprešićki Inter, kojem nije pomoglo ni rano vodstvo u 10. minuti. Već na poluvremenu bilo je 1:2, a kada je Mario Marina u 49. minuti nakon flipera u šesnaestercu zakucao loptu u mrežu za 1:3, bilo je jasno da su igrači Gorice zaista ljudi od riječi.

Još u prvenstvenoj pauzi prije petnaestak dana, govorili su “dobit ćemo obje sljedeće vani i revanširati se Slavenu i Interu što su nam se provukli u Velikoj Gorici”. Rečeno - učinjeno!

- Ovo je pobjeda s mrljom, primili smo gol - uz veliki osmijeh nas je dočekao pred svlačionicom legendarni velikogorički sportski kroničar David Jolić, čovjek koji negdašnji Radnik, a sada Goricu prati skoro 30 godina. Bez njegovog barem jednog pitanja ne može proći ni jedna konferencija za novinare, a obožava ga i trener Sergej Jakirović jer mu daje dodatnu motivaciju za rad.

Kliknuli smo svi

- On me pitao na mojoj prvoj presici jesam li preoptimističan kada kažem da očekujem nešto više od gole borbe za ostanak. Nije bio ni svjestan koliko me s tim pitanjem dodatno motivirao - mirnim glasom pojašnjava strateg Gorice, koji je u subotu navečer propustio slavlje s igračima zbog obiteljskih obaveza, ali već u nedjelju ujutro svi su mu morali položiti račune na treningu. Red i disciplina uvijek na prvom mjestu.

- Mogu to sada već reći, sjajni momci, sjajna momčad. Kliknuli smo međusobno od prvog dana i ova 22 boda u 12 utakmica su već snaga konstantnosti i kontinuiteta u igri. Ne pratim toliko statistiku, ali zaista bih volio da netko izvuče podatke o nizovima pobjeda hrvatskih klubova u gostima - kaže Jakirović, kojem smo preporučili našeg “doktora statistike” Damira Dobrinića.

Napredak je vidljiv iz utakmice u utakmicu, sve to sada u igri Gorice izgleda jednostavno i lako, a za suparnike tako teško za parirati? Ne kaže se uzalud da je jednostavnost najbliža perfekciji.

- Nije lako i jednostavno do toga doći, ali mi smo bili uporni i stalno radili na otklanjanju nedostataka. Uspijevamo u tome, ali još je mnogo toga pred nama. Za pobjedu u Zaprešiću ću izdvojiti naš napad i pritisak kada smo gubili. Svi nas doživljavaju kontraškom ekipom, ali protiv Rijeke i Intera smo bili u zaostatku, a na kraju pobijedili. Znači morali smo napadati i očito nam ide sve bolje. Sve manje se moramo prilagođavati suparnicima, a cilj je da se ne prilagođavamo nikome!

Nigerijski čarobnjak Iyayi Atiemwen opet je bio čovjek odluke (eurogol, asistencija i predasistencija), a bilo je upitno hoće li uopće zaigrati zbog temperature.

Velika Gorica, 061018.
Stadion Radnik.
Utakmica 10. kola 1. HNL-a, HNK Gorica protiv HNK Rijeka.
Na fotografiji: Iyayi Believe Atiemwen i Leonard Zuta.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
CROPIX

- Žalio se u petak navečer, ali ima danas dobrih lijekova. Ono što je važno su njegova želja i fantastične radne navike. Atiemwen na svakoj utakmici i treningu ide 200 posto i u tome je tajna što igra fantastično. Zaista čudesan igrač.

Nogomet je biznis

Bojite li se da ćete ga izgubiti, premda je klub izvjesio odštetu od tri milijuna eura za potencijalnog kupca?

- Ne da se bojim, nego se jako bojim njegovog odlaska već na zimu. Nogomet je biznis i s tim se moramo pomiriti, a više od svega bih volio da Atiemwen ostane do kraja sezone. Kada bismo svi zajedno prošli zimske pripreme, ova momčad bi bila još bolja, u njoj ima mnogo rezerve.

Koga osim čudesnog Nigerijca još pohvaliti za izdanje u Zaprešiću, premda opet nije bilo slabog pojedinca?

- Momčad uvijek pobjeđuje ili gubi, ali veliki plus ovaj put za Čabraju, Maloču i Marinu.

U nedjelju dolazi Hajduk, a s pobjedom na Poljudu počela je vaša čudesna serija od 21 boda u prošlih devet utakmica.

- Dobro ćemo snimiti Hajduk protiv Rijeke i Šibenika, a onda spremiti taktiku, tako da možemo podrobnije kada Splićani to odigraju - završio je strateg Sergej Jakirović, a zbog trećeg žutog kartona u Zaprešiću otpali su mu za taj dvoboj Špičić, Maloča i Lovrić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 11:23