Tom Dubravec /Hanza Media / CROPIX
DANAS IMA PRAVU PRILIKU

TRENER KOJI HAJDUK ŽELI 'SKINUTI' VIŠE OD SVEGA 'Za utakmicu na Poljudu se živi pa ćemo pustiti srce na terenu'

INTER Trener Samir Toplak optimističan je uoči gostovanja Zaprešićana kod Hajduka
Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 30. rujan 2017. 18:11

Pobjeda u Vinkovcima puno je toga promijenila u Zaprešiću. Napunila je momčad samopouzdanjem, atmosfera je kroz tjedan bila sjajna, igrači su, kako tvrde, uživali u svakom treningu.

Inter sukladno svemu navednom danas na Poljudu može odigrati rasterećenu utakmicu u kojoj nema što izgubiti, ali može dosta dobiti.

- Bitno je bilo slaviti u Vinkovcima, odmah se vidi i drukčiji pristup na treninzima, sigurno da nam je to puno značilo. Sada nas čeka Hajduk. Uvijek tvrdim, na Poljudu ili na Rujevici danas igrati je ono zbog čega treniraš, zbog čega živiš i ne preostaje ti ništa drugo nego da uživaš u atmosferi i pustiš srce na terenu - rekao je Samir Toplak pa dodao:

- Pokazali smo i karakter protiv Cibalije, ali ono što moramo popraviti, to je da ne smijemo u određenom grču kretati u utakmice, to se ne smije ponavljati.

Samir Toplak zna kako je slomiti Hajduk na Poljudu. Ima li i sada plan za srušiti Splićane?

- Hajduk je možda u blagoj krizi, ali svjestan sam situacije. Oni će krenuti uraganski, pokušat će ranim pogotkom riješiti utakmicu, međutim mi smo se dobro pripremili. Svjestan sam da moramo izdržati taj pritisak.

Lokosi pokazali put

Sami ste kazali da je Hajduk u blagoj krizi, dojam je da nema jasnu ideju u igri. Griješimo li?

- Ne bih u to ulazio, ali moram priznati da su iznimno agresivna i ofenzivna ekipa. Polušpice im stoje dosta usko, bekovi se dignu i onda sami sebi zatvore taj prostor, možda je i to razlog što se ne vidi prava igra. Ako dobro stojite na terenu, ako vaši izlasci iz bloka budu pravi, brzi, odnosno ako taj ključan pas bude čvrst, onda im se može stvoriti puno problema. Lokomotiva nam je pokazala dio puta kojim bismo trebali ići.

Nekoliko utakmica Hajduk je znao riješiti na individualnu kvalitetu. Koga se najviše pribojavate?

- Vi znate da je meni Erceg najdraži igrač iz njihovih redova. Sviđa mi se, ima realizaciju, igru “1 na 1”, pozitivno je drzak, paklen igrač, uvijek bih ga volio u svojoj ekipi.

Bitno je napomenuti da je Hajduk pod velikim pritiskom, dok vi možete odigrati rasterećenu utakmicu...

- Istina, ali taj pritisak može nestati ako brzo dođu u vodstvo, ali sigurno da situacija nije bajna jer su očekivanja bila znatno veća. Razmišljam pozitivno i vjerujem da možemo iznenaditi Hajduk.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 15:03