Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
MOGAO BI ZASJATI

U BUDUĆNOSTI BI NA POLJUD MOGAO DONOSITI TITULE, SADA MU JE ZADATAK NEŠTO DRUGAČIJI: 'Nemam pritisak i mogu pokazati ono što najbolje znam'

Piše: Ivica HercegObjavljeno: 14. veljača 2020. 17:09

Igrom sudbine, povratak Samira Toplaka na varaždinsku klupu dogodio se nakon devet godina, iz Intera u kojem je bio pet i pol godina. Situacija je takva da nema mjesta za emocije i sjećanja, jer na travnjak u Zaprešiću i novi derbi začelja Varaždin dolazi s pet bodova minusa.

U razmaku od tjedan dana momčad Varaždina osvježena je četvoricom novih igrača angažiranih u jasnoj namjeri da se izbjegne povratak u Drugu HNL. To su iskusni vratar Zelenika, zatim Obregon, napadač iz Kolumbije, a na posudbu iz Rijeke došao je “pozadinac” Petar Mamić.

U istom je statusu od početka ovog tjedna dres Varaždina odjenuo Tonio Teklić, 20-godišnji igrač Hajduka, čiji je djelokrug na poziciji gdje je Varaždin do sada šepao.

Split, 050519.
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 23. kola Druge HNL, Hajduk ll -Sibenik.
Na fotografiji: Tonio Teklic i Boris Pandza.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
CROPIX
Tonio Teklić

U Varaždin je stigao neočekivano ili...

- Pa nije baš, ja sam tražio da odem negdje za većom minutažom, jer mislim da je za svakog mladog igrača najbolje da igra. Tražio sam Prvu ligu i Varaždin me primio objeručke. Zahvalan sam na tome i došao sam pokazati što znam. Možda se previše priča i očekuje, ali stvarno mislim da nemam pritisak i mogu pokazati ono što znam, da ću u tome uspjeti i pomoći klubu.

U Varaždinu je nastupao u drugoj momčadi Hajduka pod vodstvom trenera Oreščanina, novi klub nije previše pratio sve do posljednjih mjesec dana.

- Nisam pratio, ali sam vidio i kad smo igrali ovdje da Varaždin uopće nema lošu momčad, da nisu za zadnje mjesto i zato sam došao pomoći. Očekujem da možemo puno više, dok ima nade vrijedi pokušati, želim pridonijeti pogocima i asistencijama. Ne ovisi sve o meni, tu se pita i momčad - istaknuo je mladi Teklić.

U nogometu je doslovno od malih nogu, od Omladinca pod nazorom Franka Bogdana, pa je nastavio u Solinu, potom Adriaticu dok nije prešao u Hajduk. Iako kaže da se nogomet igra s dvije noge, forca mu je ipak lijeva.

A od njegove ljevice u Varaždinu očekuju puno.

Teklić je u Hajduku debitirao još 20. rujna 2017. godine, kad je u šesnaestini finala Hrvatskog kupa na gostovanju u Oriovcu kod Oriolika ušao u 46. minuti umjesto Franka Kovačevića. Bilo je to samo 11 dana nakon što je napunio 18. rođendan. Ligaški debi imao je četiri dana kasnije, opet je ušao na početku drugog dijela, ovoga puta umjesto Savvas Gencoglua. Trener je bio Joan Carrillo. Jedini gol Teklić je za Hajduk zabio protiv Rijeke na Rujevici ove sezone, a zanimljivo je da je svih 19 ligaških nastupa za Bijele upisao ušavši s klupe.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 08:47