Igor Postonjski

 DAMIR KRAJAC Cropix
SLAVLJE U RUDEŠU

Utakmica koju je najteže igrati: ‘Žao mi je što nismo postigli još koji gol da bude uvjerljivije‘

Kapetan Varaždina postigao je gol za odlazak na šesto mjesto tablice SuperSport HNL
Piše: Mario DjakObjavljeno: 24. travanj 2024. 14:20

Na stadionu Rudeša u ponedjeljak se odigrala utakmica koja je pokazala taktičku nadmoć gostiju iz baroknog grada. Varaždin je iskazao svoju superiornost nad domaćim Rudešom, postigavši dva pogotka bez odgovora, a ova pobjeda nije samo puka sreća, već rezultat temeljite taktičke pripremljenosti i izvedbe na terenu. S obzirom na brojne izostanke u ekipi, trener Varaždina Nikola Šafarić vješto je prilagodio formaciju tako da je maksimizirao potencijal svojih igrača.

Jedan od najboljih pojedinaca na terenu bio je standardno dobri varaždinski kapetan Igor Postonjski.

- Bila je to jedna od težih utakmica za pripremu, pošto su svi već otpisali Rudeš, a na kraju krajeva takve je utakmice i najteže igrati. Ali, mi smo pokazali karakter, pokazali smo i da kad smo ozbiljni možemo igrati jako dobar nogomet. Žao mi je samo što nismo postigli još koji gol da to bude uvjerljivije - rekao je Postonjski.

Varaždin je u ovom susretu demonstrirao dojmljivu organizaciju u svim segmentima igre. U veznom redu je dominirao posjedom lopte i distribucijom igre, a kapetan Postonjski, zadužen za sve prekide Varaždinaca, postigao je i eurogol iz slobodnog udarca.

Bio mu je to prvi pogodak nakon utakmice protiv Slaven Belupa u trećem krugu prvenstva.

- Puno znači jedan ovakav pogodak, padne nekakav teret s leđa, a i jednostavno ekipa prodiše. Značio je pogodak i za mene, ali i za sve nas, a još me više od toga veseli da smo svi proslavili pogodak s cijelom klupom. Svi smo zajedno u tome, igramo dobar nogomet i na dobrom smo putu za iduću sezonu - objasnio je varaždinski kapetan te je dodao kako se nada da će ostatak ove sezone dobro iskoristiti kao svojevrsnu pripremu za sljedeću.

Igor Postonjski ove je sezone na sedam pogodaka u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi te je samim time i najbolji strijelac Varaždina. Ovo je ujedno i njegova najbolja sezona u karijeri, barem što se tiče brojki.

- Ekipa je praktički svaki put iznjedrila nekog pojedinca, a ove sezone sam često ja bio u prvom planu. Možda nekad i zbog tih kaznenih udaraca... Što se tiče mene - nije se ništa previše promijenilo u mojoj igri, ekipa je na visokom nivou i onda je puno lakše igrati, a iz toga proizlaze dobre partije, a ove sezone i golovi - skromno je rekao Postonjski.

Do kraja sezone je još pet kola, a Varaždin očekuju Dinamo, Hajduk, Rijeka, Istra 1961 i Osijek.

- Ja se prije svega nadam dobrim rezultatima ekipe, a ako bude sreće neka bude i još koji gol ili možda čak nešto više asistencija, kojih nešto fali ove sezone. Ali, najbitnije je da ekipa pobjeđuje, da mladi igrači dobivaju sve više šansi te da vidimo na koga se sve može računati za iduću sezonu - zaključio je varaždinski kapetan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 14:20