CROPIX
NASTAVAK HNL-UZBUĐENJA

FARMACEUTI SLOMILI 'NEUGODNE' GORIČANE, KOJI SU NA KRAJU TOTALNO IZGUBILI 'ŽIVCE' Dva gola i čak dva crvena kartona u samo šest minuta

U susretu 9. kola Prve HNL Slaven Belupo je u Koprivnici pobijedio Goricu s 2:0.
Piše: HinaObjavljeno: 21. rujan 2019. 16:31

SLAVEN BELUPO - GORICA 2:0 (Steenvoorden 29', Krstanović 86' p.)

SLAVEN BELUPO (3-5-2): Ježina – Zirdum (od 88. Božić), Nowak, Radivojević – Bogojević, Glavčić, Koh, Lulić (od 64. Jajalo), Delić (od 55. Mikulić) – Lima, Krstanović

Trener: Ivica Sertić

GORICA (4-2-3-1): Kahlina – Muhammed (od 84. Mathieu), Steenvoorden, Jovičić, Čabraja – Suk (od 58. Zwolinski), Maslowski – Hamad (od 70. Dvorneković), Čanađija, Lovrić – Ndiaye

Trener: Sergej Jakirović

KOPRIVNICA – Gradski stadion 'Ivan Kušek Apaš'. Gledatelja 756. Sudac: Fran Jović (Zagreb)

-----------------------------------------------------------------

Bili su u negativnoj situaciji nakon dva uzastopna poraza, no uspjeli su se izvući. Slaven Belupo odigrao je čvrstu i borbenu utakmicu i upisao važna tri boda s kojima se priključio sredini ljestvice i stigao na dva boda zaostatka za Goricom. Gosti se nisu najbolje snašli u fazi napada, sami su si zabili prvi gol, a drugog su dobili iz jedanaesterca nakon što je pogodak rukom na crti spriječio Čabraja.

Prvo uzbuđenje kreirao je Lovrić iz slobodnog udarca u 10. minuti. Mladi hrvatski reprezentativac tukao je precizno i opasno, no sjajno je intervenirao Ježina i 'paradom' izbacio loptu u korner. Na drugoj strani dobro je prošao Lima, ali za Bogojevića prolaza nije bilo, pa ni opasnosti. Aktivni Bogojević ubrzo je opet na sceni, dobro je ubacio s desne strane, ali pred vratima nije bilo njegovih suigrača. Udarac Glavčića u 17. minuti zaustavio je Kahlina.

Više je Slaven napadao po desnoj strani, gdje je Bogojević stvarao dosta problema Čabraji i Lovriću. U 21. minuti krenuo je Slavenov desni bočni u hrabar solo-prodor pa pao u kaznenom prostoru, a Jović mu je pokazao neka ustane. Gorica je u 22. minuti došla do prilike preko Suka koji je tukao s 15 metara, no lopta je otišla pokraj desne vratnice.

Do vodstva su Farmaceuti došli nakon nepunih pola sata igre. Najzaslužniji za to je od domaćih bio Bruno Bogojević koji je uputio opasan udarac iskosa s desne strane, no loptu je u vlastitu mrežu nakon Kahlinine obrane spremio Nizozemac Steenvoorden.

Bogojević je u 34. minuti isprobao i ljevicu, tukao je iznad grede. Domaći su nakon vodstva uspjeli neutralizirati gostujuće napadače sve do 45. minute kad je pokušaj neugodnog Ndiayea petom završio u korneru.

Na početku drugog dijela opet slobodnjak Lovrića, ovaj put ipak slabije, po sredini vrata, lak plijen za Ježinu. Prvi je mijenjao Sertić, pojačao je obranu uvođenjem Mikulića umjesto Delića, a Radivojević je preselio na lijevi bok. Sergej Jakirović u posljednjih pola sata ušao je s dvojicom napadača, veznjak Suk ustupio je mjesto Zwolinskom.

U 63. minuti s ruba kaznenog prostora tukao je Lovrić, Ježina je dobro obranio. Malo kasnije skoro su i Farmaceuti postigli autogol, lopta se od Radivojevića odbila do Mikulića i prošla malo pokraj desne vratnice. Prvu opasniju akciju u nastavku izveli su domaći u 66. minuti, Krstanović je uposlio Limu ispred kojeg je obrana Gorice otklonila opasnost. Konkretniji je bio Mikulić 10 minuta poslije, tukao je glavom nakon ubačaja Glavčića iz slobodnog udarca, no lopta je prohujala pokraj vratiju.

Jovičić je mogao izjednačiti u 81. minuti, ali je Ježina opet emitirao sigurnost. A onda niz događaja u završnici koji su presudili pobjednika. Čabraja je naivno skrivio kazneni udarac zbog igranja rukom, a Ivan Krstanović je zabio svoj šesti gol u aktualnom prvenstvu, ukupno već 94. u HNL-u. U sudačkoj nadoknadi pocrvenio je i nervozni Lovrić, i uskoro je moglo početi Slavenovo slavlje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 23:42