CROPIX
4. KOLO HNL-A

FOTO: RIJEKA NAKON POČETNOG ŠOKA SPRIJEČILA IZNENAĐENJE NA RUJEVICI Rušitelj favorita poveo, Riječani preokretom opet zasjeli na vrh HNL-a!

Nogometaši Rijeke vratili su se na pobjednički kolosijek nakon remija s Hajdukom i iznenađujućeg ispadanja od Sarpsborga, kao gosti na Rujevici pobijedili Rudeš (2:1) i nakon četiri kola zasjeli na vrh HNL-a.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. kolovoz 2018. 21:36

RUDEŠ - RIJEKA 1:2 (Petrović 23' / Župarić 30', Čolak 37')

RUDEŠ: Picak, Soldo, Obanor, Oluić, Kalik, Mišković, Petrović, Mrkonjić, Klepač, Vojković, Boršić

RIJEKA: Sluga, Čanađija, Zuta, Heber, Župarić, Acosty, Čolak, Pavičić, Escoval, Raspopović, Lončar

Susret se igrao na Rujevici, ali u službenom zapisniku Rudeš je domaćin zato što je stadion u Kranjčevićevoj u fazi rekonstrukcije.

Nakon poraza od Sarpsborga u 3. pretkolu Europske lige, počelo je novim šokom za domaćine.

Iako je Rijeka od početka susreta bila bolja, do vodstva su prvi stigli igrači Rudeša. U 23. minuti Mrkonjić je izveo korner, a Borna Petrović glavom pogađa za vodstvo Rudeša.

Rijeka je poravnala već u 30. minuti, također nakon kornera. Ubačaj Puljića u mrežu je pospremio Dario Župarić. Bolja igra Rijeke rezultirala je novim pogotkom u 37. minuti, a strijelac je bio Antonio Mirko Čolak.

Pobjeda Rijeke mogla je biti i uvjerljivija, ali Heber u 6. minuti, Acosty u 16. te Puljić u 45. minuti nisu bili precizni.

Rijeka je preuzela prvo mjesto na ljestvici, ima 10 bodova. Slijede Lokomotiva i Dinamo, koji također imaju po 10 bodova, a na četvrtom mjestu je Osijek sa 9. Rudeš je predzadnji sa jednim bodom.

Susret je odigran na stadionu na Rujevici pred 2.000 gledatelja, a sudio je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca.

Matjaž Kek: Ponovno smo primili jeftin pogodak

Trener Rijeke Matjaž Kek pohvalio je nako pobjede riječku publiku.

"Najbitnije je bilo pobijediti, publika nam je dala veliki obol. Teško je davati individualne ocjene o ˝igračima, nedostajalo mi je malo dinamike, ali srećom da smo brzo preokrenuli rezultat. Ponovno smo primili jeftini pogodak... Pavičić je ozljedio patelu, a Heber je neko vrijeme bio bez svijesti. Želim dinamičniju Rijeku, fali mi odlučnosti. Ako ćemo iskreno, poslije Luton Towna sam znao da ćemo imati probleme jer se pobjednički mentalitet stvara, ne može se naći ili kupiti. Čolak? Drago mi je da mu se otvorilo, napadaču to mnogo znači".

Ivan Matić, trener Rudeša, žalio je što njegova momčad ipak nije iskoristila rano vodstvo.

"Čestitke Rijeci na pobjedi, ali moj dojam je da smo na današnjoj utakmici možda zaslužili bod. Imali smo vodstvo, znali smo da Rijeka slabije reagira na prekidima, no i nama se malo kasnije dogodila greška. Zadovoljan sam kako smo parirali jačem protivniku, odigrali smo najbolju utakmicu u dosadašnjem prvenstvu. Nadam se da ćemo u idućim kolima nastaviti s ovakvim izvedbama te doći do više bodova". (VF)

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 04:43