CROPIX
ŽELI BITI U PRVIH 11

NIJE PROŠAO PRIPREME, ZADNJI JE DOBIO PRILIKU, ALI VIDI SE DA IMA 'ONO NEŠTO' Dinamovo pojačanje: 'Imam šansu igrati u najboljem klubu u Hrvatskoj'

DAMIAN KADZIOR Poljski ofenzivac pokazao je kvalitetu nakon dolaska u Maksimir, gdje dosad ima dvije asistencije
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. kolovoz 2018. 10:04

I on je zasad - zanimljiv. Poljak Damian Kadzior (čita se Kondžor) od svih je Dinamovih pojačanja ove godine zadnji dobio priliku, bio je ozlijeđen, nije s Modrima prošao pripreme, bili su svi skupa znatiželjni koliko može ponuditi. No ovo što je zasad odigrao vrlo je dobro, u 180 minuta protiv Slavena Belupa i Osijeka upisao je dvije odlične asistencije: jednu nakon kornera Theophileu u utakmici s Osječanima, a jednu preciznom dugom loptom Hodžiću, koji je zabio Koprivničanima.

- U Poljskoj sam uvijek izvodio kornere, prekide i slobodne udarce. Sretan sam što mogu pokazati to i u Dinamu, jer imamo ovdje još četiri-pet igrača koji mogu izvoditi prekide.

Zadovoljan sam jer sam asistirao i jer smo imali tri-četiri prilike nakon mojih akcija. Ali to je sad prošlost, gledamo naprijed, za Dinamo je normalno da pobjeđuje u HNL-u, sad se okrećemo Ligi prvaka, čeka nas jako važna utakmica u Švicarskoj - govori Kadzior, koji je svjestan da još nije u pravoj formi i da mu se neće biti lako izboriti za minutažu.

Moram biti strpljiv

- Imam šansu igrati u najboljem klubu u Hrvatskoj, znam da je koncentracija kvalitete ovdje iznimna. Što se mene tiče, nisam zbog ozljede prošao pripreme s momčadi i logično je da nisam još u punoj formi. Zato mi je važna svaka minuta na terenu, da se uigram s momčadi, da steknem još više samopouzdanja. Za tjedan ili dva bit ću 100 posto u formi, treniram jako dobro. Međutim, kad ne prođeš pripreme, treba ti malo dulje da bi bio pravi, moram biti strpljiv.

Dobro, slijedi ta utakmica s Young Boysima, koliko Dinamovi igrači znaju o njima, koje su im dobre, koje loše strane?

- Iskreno, nismo se njima još puno bavili, sve je zadnjih dana bilo fokusirano samo na utakmicu s Osijekom. U ponedjeljak ćemo ih analizirati i razgovarati o njima, ali sigurno su vrhunska razina kad igraju u ovom pretkolu Lige prvaka. Možda ne vrhunska razina u ponajboljim europskim okvirima, ali su sigurno odlična momčad. Ali uvjeren sam da mi u svlačionici imamo veću kvalitetu i da ćemo se radovati na kraju tog dvoboja.

Zagreb, 030818.
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica 2. kola 1. HNL, Dinamo - Istra 1961.
Na fotografiji: Damian Kadzior.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
CROPIX

Očekuje li sam Kadzior da će u Bernu biti u prvih 11? Nakon vrlo dobrih partija u HNL-u, možda mu trener ukaže povjerenje na samom početku utakmice?

- To je trenerova odluka, ali možda je ipak prerano da budem u početnoj postavi u tako bitnoj utakmici. Igrao sam ove utakmice u ligi, treniram jako dobro, naravno da želim igrati svaku utakmicu, ali svjestan sam da zbog toga što nisam prošao pripreme moram malo dulje čekati priliku. Znam da kad tu priliku napokon u kontinuitetu dobijem moram je i iskoristiti. Zato je bitno da budem potpuno spreman. Tko zna, možda je dobijem u Bernu, ali to će biti isključivo trenerova odluka.

Nenada Bjelicu poznavao je i ranije, dijelili su istu ligu, a baš je trener bio taj koji ga je jako želio u Maksimiru. To je sigurno velik kompliment.

- Nisam radio s njim prije, nisam mogao puno reći o njemu, znao sam ga kao suparnika iz poljske lige. Sretan sam da trener koji trenira najbolju momčad u Hrvatskoj i koji ima priliku ići u Ligu prvaka želi mene i daje mi šansu. Ponosan sam što mogu igrati u Dinamu, imamo odlične igrače i trenera i vjerujem da su pred nama veliki uspjesi - rekao je Kadzior.

Nekoliko opcija

A koju će mu ulogu dati Bjelica u Bernu? Protiv Osijeka je bio na desnom krilu, Hajrović na lijevom. To je, naravno, jedna od mogućih postavki i protiv Young Boysa, tada bi iz prvih 11 ispao Mislav Oršić. Druga je opcija da Hajrović i Olmo igraju na krilima, a Kadzior bude džoker s klupe. Svakako su ti njegovi ubačaji ljevicom vrlo korisni, brz je, može proći po krilu, to su igračke kvalitete koje u Europi znaju presuditi. Pokazao je da se na njega može računati, koliko već za susret u Bernu, vidjet ćemo...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 23:30