Srdjan Vrancic / Hanza Media / Hanza Media
TEŠKO ZA PROGNOZIRATI

VELIKI DERBI PODIJELIO I NJEGOVE NAJMILIJE Bivši igrač Dinama i Rijeke: 'Ako djed želi dovesti svog unuka na Rujevicu morat će dobro odriješiti kesu'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. travanj 2017. 23:35

Jasmin Agić, bivši reprezentativac i igrač Rijeke i Dinama, danas je trener u omladinskoj školi Lokomotive. Baš je završio s treningom...

- Počeo sam se baviti trenerskim poslom, radim s klincima, zadovoljan sam - rekao nam je Jasmin Agić, čija će obitelj također biti podijeljena u subotu na velikom derbiju hrvatskog prvenstva između Rijeke i Dinama.

Osim što je on sam igrao u oba kluba, i to nikako ne nebitne role, uostalom, i za Rijeku i za Dinamo ima više od 100 utakmica, danas mu sin Tino (2002. godište) trenira u Dinamu, dok mu je punac Srećko Juričić, sportski direktor Rijeke.

Zagreb, 301016.
Stadion Kranjceviceva.
Utakmica 14. kola Prve MAXtv HNL,
NK Lokomotiva - HNK Rijeka.
Na fotografiji: Jasmin Agic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

- Punac za Rijeku, sin za Dinamo, ja negdje između. Pričamo dosta o tome zadnjih dana, malo se šalimo, komentiramo kako bi moglo završiti.

Pa, kako će završiti?

- Teško je prognozirati, vrlo je neizvjesno. Dinamo se diže, igra dobro u zadnje vrijeme, opet, Rijeka je domaćin, ima prednost na ljestvici, na Rujevici još nikad nije izgubila. Puno je upitnika, rekao bih, tko je spremniji, tko je u boljoj formi, kako će tko odgovoriti ulogu ove utakmice i zato svi toliko i čekamo odgovore. Željno iščekujem taj derbi - podvlači Agić.

Agić ne misli da će prvenstvo biti riješeno nakon subotnjeg derbija na Rujevici?

- Bodovi su bitni, naravno, no u preostalih devet kola ima još mjesta za kiks i jednih i drugih, tako da ne bih rekao da će išta biti definitivno gotovo, čak ni ako Rijeka pobijedi. No, ono što dolazi uz bodove, uz pozitivan rezultat jest psihološki zamah, vjetar u leđa. Tko izađe pobjednički iz ovog dvoboja, taj će imati strašan psihološki impuls za nastavak utrke.

Vratimo se na obiteljsku priču, hoće li Agići biti na tribinama Rujevice tijekom velike subotnje utakmice?

- Ne, ja ne mogu jer imam obveze u klubu, a i Tino ima utakmicu, tako da ćemo on i ja to zajedno pogledati na malom ekranu i komentirati.

Je li u obiteljskim razgovorima bilo pokušaja preotimanja, je li djed Srećko pokušao nagovoriti unuka Tina da promijeni dres?

- Rekao sam puncu da bi im stoper sad dobro došao nakon odlaska Mitrovića, ali kako je nedavno potpisao stipendijski ugovor s Dinamom, morali bi sad dobro odriješiti kesu da ga dovedu. No, sad su zakasnili, ništa prije 2019. godine, ha-ha - našalio se Jasmin Agić.

Linker
26. travanj 2024 23:21